• L’Ajuntament d’Alcanar reclama la màxima transparència i una investigació amb profunditat dels atemptats a la Rambla de Barcelona i Cambrils l’agost del 2017 i de l’explosió prèvia que va tenir lloc en un xalet d’Alcanar-Platja.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha mostrat la seua preocupació per les informacions publicades aquesta setmana al diari “Público”, segons les quals el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) escoltava les converses dels terroristes cinc dies abans dels atacs i feia un seguiment dels seus membres, el cervell dels quals, l’imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, era confident del CNI. “Reclamem al govern de l’Estat que facilite la informació sobre aquests atemptats i que aclarisca si és cert que feia un seguiment dels terroristes que preparaven l’atemptat en un xalet d’Alcanar-Platja. L’Ajuntament d’Alcanar i la policia local no en sabíem absolutament res. És un escàndol”, ha manifestat Roig.

A més, l’alcalde d’Alcanar considera una falta de respecte vers la ciutadania i, especialment les víctimes, el silenci per part del govern espanyol, per la qual cosa reclama la creació d’una comissió d’investigació.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Alcanar lamenta que la Fiscalia no reconega les explosions d’Alcanar-Platja com a atemptat terrorista. “És una decisió errònia que deixa els veïns i veïnes desprotegits a l’hora de rebre indemnitzacions”, ha dit l’alcalde.