L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha rebut el director que enguany s’encarregarà de dirigir la serenata a Sant Bartomeu. El jove músic i compositor José Ignacio Blesa dirigirà algunes de les seues obres més reconegudes, que ja es toquen arreu del món.

Amb motiu de la serenata a Sant Bartomeu que tindrà lloc dimecres 23 d’agost, l’alcaldessa de Benicarló ha volgut reconèixer la figura del director que l’Associació Musical Ciutat de Benicarló ha convidat per a participar d’un dels actes més tradicionals de les Festes Patronals. Enguany, el director invitat de la serenata és José Ignacio Blesa, un jove director i compositor de Llíria que, tot i la seua precocitat, compta amb una àmplia experiència musical i compositora, amb diverses de les seues obres interpretades arreu del món (Estats Units, Taiwan, Bèlgica, Brasil, França, Argentina, Portugal o Espanya).

Blesa serà l’encarregat de dirigir la primera part del recital, amb una obra simfònica composta pel propi Blesa, i que a més serà una de les obres que l’Associació Musical Ciutat de Benicarló interpretarà al Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea” el proper 2 de desembre. La segona part de la serenata, sota la direcció del director de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, Pablo Anglés, canviarà d’estil, integrant la dolçaina, un dels instruments més típics de la cultura valenciana, i que servirà per interpretar una obra de Ferrer Ferran. Es continuarà amb una obra de tall més europeu i es tancarà amb l’adaptació de l’obertura Poeta y Aldeano, de Franz Von Suppé, una obra típica de la serenata que es recupera després de dos anys sense tocar-la i que ajudarà a dotar el recital d’una mescla de tradició i modernitat.

L’alcaldessa, Xaro Miralles ha agraït la presència de José Ignacio Blesa en la serenata, «un dels concerts més importants que realitza la nostra banda de música al llarg de tot l’any». A més, ha destacat l’elevat nivell musical de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló. Per la seua part, el jove director s’ha declarat orgullós de poder treballar amb la banda de Benicarló i ha reconegut que «la banda de Benicarló conjuga perfectament la qualitat musical en la qualitat humana». El director de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, Pablo Anglés, ha destacat la importància per als músics de la banda de treballar amb figures de la talla de Blesa.

La serenata a Sant Bartomeu tindrà lloc dimecres 23 d’agost a les 21.00 hores a la plaça de Sant Bartomeu.