• La conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports ha atorgat una subvenció de 40.000€ per a executar les feines protecció de béns immobés del Patrimoni Cultural

 

El Consistori de Traiguera ha posat en marxa les obres de conservació al Reial Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut, amb la restauració de les pintures de l’Hospederia i la recuperació de la Capella de l’aparició de la Verge. La Generalitat Valenciana és l’encarregada de subvencionar els treballs a través de la subvenció de 40.000€ que ha atorgat al municipi.

L’alcalde de Traiguera, Javier Ferrer, ha indicat que per al Govern Municipal la conservació del patrimoni local, i en especial del Reial Santuari, és una de les principals prioritats. En aquest sentit, insistia que “continuarem treballant el màxim possible des de l’Ajuntament per garantir la seva protecció perquè, a més, es tracta d’un santuari únic a tota la província de Castelló”.

Cal destacar que la Font de la Salut està declarada com a Bé d’Interès Turístic Cultural amb la categoria de Monument Històric Artístic des del 2007, degut a la seva importància cultural i patrimonial. Pel que fa als seus orígens es remunten al 1384 i amb el pas dels anys ha passat personatges destacats com Miguel de Cervantes, membres de la família dels Borja i fins i tot el rei Felip II que va fer mereixedor el títol de Reial Santuari únic en tota la província de Castelló.

Durant les properes setmanes es duran a terme les feines de restauració i preservació de les pintures de l’Hospederia i la recuperació de la Capella de l’aparició de la Verge, gràcies a la subvenció de 40.000€ atorgada per la Generalitat Valenciana.

 

 

Subvenció de 1.500€ per a equipament TIC

 

L’Ajuntament traiguerí també ha rebut una subvenció pel valor de 1.500€ de l’Institut Valencià de la Joventut per l’adquisició de nou material per als programes de formació per als joves. L’alcalde Ferrer ha explicat que “amb aquesta ajuda s’ha fet la compra de dos ordinadors portàtils i un projector que s’instal·laran a una sala del mateix Santuari de la Font de la Salut”.

Segons detallava l’alcalde l’Ajuntament disposa d’un petit espai propi per a realitzar xerrades o conferències que ara es veurà millorat gràcies a l’adquisició de nou material, que també permetrà oferir formació per als joves.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here