• La decisió es va prendre dissabte en l’assemblea que es va fer al’Ajuntament traiguerí amb la unanimitat de tots els municipis participants.

Javier Ferrer ha estat escollit com a nou president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, recollint així el relleu de l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, després d’un any al capdavant de l’entitat. Ferrer va rebre el suport unànime de tots els municipis assistents a l’assemblea que es va fer dissabte al mateix Consistori traiguerí. Molt agraït per aquesta decisió el nou president comentava que “afronta el nou repte amb molta il·lusió amb l’objectiu de continuar treballant en favor del territori”.

Pel que fa als projectes de futur, Ferrer destacava que “una de les principals prioritats serà la protecció de les oliveres mil·lenàries, seguint la línia que fa anys va iniciar la Mancomunitat de la Taula del Sénia”. Així mateix afegia que també es treballarà en la promoció d’aquest important patrimoni natural queforma part de la cultura dels 27 municipis que confirmen la Mancomunitat.

Un altre dels projectes que continuarà endavant serà la ruta del Camí Sénia i laruta del Camí Cervol, que tenen com a objectiu adequar els camins rurals queuneixen els pobles de la Mancomunitat a través dels dos rius. Una iniciativa molt important per al territori, perquè d’una banda, suposa desbrossar i netejar els vials, i d’altra banda crea ocupació a través tallers. Per la seva banda, el fins ara president Iván Sánchez, comentava que deixa lapresidència en bones mans després d’un any ple de d’esforç i molta feina conjunta amb les administracions.

En aquest sentit, comentava que s’han obert noves línies de treball i ara serà el moment de consolidar-les. La gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Tere Adell, explicava que el principal objectiu és treballar pel bé del territori, amb projectes com les duesrutes dels rius Cervol i Sénia que tenen com a finalitat vertebrar els municipis tant de l’interior com de la costa.

D’altra banda, comentava que també es volenfer nous itineraris a la part aragonesa per connectar el Matarranya amb Catalunya i València.La protecció de les oliveres mil·lenàries continuarà sent una de les principals prioritats de la Mancomunitat, a més també de les construccions de pedra ensec, molt tradicionals al nostre territori i que a més han estat declarades com aPatrimoni Immaterial per la Humanitat per la Unesco. Així mateix també s’engegaran noves línies de protecció i promoció de les pintures rupestres idels poblats ibers, tot amb l’objectiu d’ajudar a dinamitzar l’economia dels 27 municipis que formen part de la Mancomunitat.

VIDEO TAULA DEL SENIA