• L’alcalde Rapitenc Josep Caparrós ha comparegut aquest matí als micròfons de Ràdio Ràpita, per demanar disculpes al poble Rapitenc

He volgut avui adreçar-vos unes paraules, a les dones i homes de la Ràpita, perquè considero que és la meua responsabilitat. Segurament, hi haurà qui pensarà que estes paraules les hauria d’haver fet públiques fa hores però, volia que poguessin arribar a tota la ciutadania, així que he considerat més oportú adreçar-me a tothom, avui, a través del mitjà més accessible del nostre poble, a través de Ràdio Ràpita.

En primer lloc, amb aquestes paraules vull demanar disculpes al poble de la Ràpita perquè s’ha vist immers en una polèmica que mai s’hauria d’haver generat, arran d’una conversa “totalment privada en un amic” i en un to, “per suposat, irònic”.

Una conversa privada, enregistrada il•lícitament i il•legal, i publicada convenientment, que és una mostra més, de les moltes que hem vist i que veurem, de la persecució i la repressió personal que estem patint molts representants polítics del nostre país, pel simple fet de defensar unes idees que compartim amb els nostres votants. Una conversa que demostra, una vegada més, que estem sota el control d’un Estat que ens coarta la llibertat i no ens permet tenir la privacitat a la qual tothom, qualsevol de nosaltres, tenim el dret com a persones lliures.

Vull aprofitar també aquestes paraules per agrair públicament totes les mostres de suport que m’heu fet arribar en les darreres hores; la veritat és que han sigut personalment hores molt complicades i heu contribuït a fer-les més passadores.

En segon lloc, com sap la gent que em coneix personalment, sempre he respectat i respectaré a les dones perquè estic convençut que les dones són lo pal de paller de la societat. Per això, les persones que més admiro en aquest món són ma mare i la meua dona, perquè la seua fortalesa, valentia, saviesa, capacitat, tenacitat, paciència, i l’amor que són capaces de transmetre, són incomparables a les de qualsevol home.

I és que no som superhomes; ans al contrari, som persones amb virtuts i defectes, com tothom. Malauradament, estem al mig de la batalla del procés i les forces polítiques, mediàtiques, jurídiques i policials de l’Estat espanyol busquen qualsevol excusa per actuar, i si no les tenen, les inventen; per això, més que mai hem de tenir la suficient sang freda per no caure a les seues trampes.

De fet, voldria constatar que, directament, la persecució i la repressió no anava adreçada a mi, sinó al company i amic Lluís Salvadó, a qui mostro públicament tot el meu suport perquè la pressió personal i familiar que està patint és d’una brutalitat que ni ell ni jo voldríem que ningú hagués de patir.

Finalment, espero que tothom tinguem clar que els mateixos que volen fer-nos creure, -i a alguns els ho han fet creure-, que una conversa de broma entre amics, inapropiada i de mal gust, és un motiu de cessament, són els mateixos que van voler passar-nos per damuntl’1 d’Octubre; són els mateixos que el 20 de setembre van entrar sense autorització i impunement a les dependències de la Generalitat per imputar-nos delictes inexistents i detenir persones innocents, com Lluís Salvadó; són els mateixos que han segrestat el Govern de la Generalitat amb la imposició del 155; són els mateixos que tenen segrestats als ‘Jordis’, al vicepresident Junqueras i al conseller Forn a la presó; són els mateixos que mantenen al president Puigdemont i a les conselleres Serret i Ponsatí i els consellers Comín i Puig i l’exdiputada Gabriela l’exili, i són els mateixos que se’n vanaglorien que “se romperá antes Catalunya que Espanya”.

Estic convençut que la gent de la Ràpita no permetrem que vinguin de fora a dir-nos què volem ser i com volem que sigui el futur del nostre poble. Per això, com des del primer dia que vaig prometre el càrrec d’Alcalde de la Ràpita, continuo a la disposició de tota la ciutadania per seguir fent gran la Ràpita, seguim treballant junts per aconseguir un millor futur per als rapitencs i rapitenques i construïm la nostra Ràpita.

Gràcies per la vostra atenció i com sempre, a la disposició de tothom.