L’artista Núria Albesa Castellfort, de Vinaròs, ha estat escollida pel jurat com a guanyadora de la vintena edició de la Beca Internacional de Primavera d’Arts Plàstiques de l’Escala, amb el projecte “L’Escala a l’Aigua”. El treball d’Albesa competia entre un total de 58 projectes presentats provinents d’una desena de països diferents, entre els quals hi havia Alemanya, Austria, Argentina, la Xina o Xile.

El projecte que desenvoluparà a l’Escala durant tres mesos (a partir d’aquest abril) suposa, segons Albesa, la creació “d’una sèrie pictòrica, amb gotes que reflecteixen detalls arquitectònics que mostren el passat i el present de l’Escala. La materialització de l’obra serà amb diferents tècniques aquoses damunt de llenç, encara que també experimentaré amb altres suports i altres materials com, per exemple, sorra de la platja”. “Vull reivindicar la cultura de la zona, on no sols hi ha platges meravelloses, sinó que la història i la cultura local fan d’un petit poble costaner una càpsula del temps on s’ajunten milers d’històries i racons interessants que conèixer”, afegeix la guanyadora de la beca.

La Beca Internacional de Primavera de l’Escala inclou una estada de tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, on poder desenvolupar el projecte presentat, així com una ajuda de 2.500 euros per a les despeses que aquest representi.

El jurat està format per Xavier Aquilué, Francesc R. Oretó, Enric Tubert i Josep Maria Simon, que han destacat l’originalitat de la proposta presentada per Albesa, així com la seva bona tècnica i la connexió del que vol fer amb el territori.

Més informació sobre la seva obra a http://www.nuriaalbesa.com/

L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, remarca que “el gran nombre de propostes posa de manifest la rellevància que té la beca arreu del país, de l’Estat i, fins i tot, el reconeixement internacional. La cultura forma part important de la nostra acció de govern i aquesta beca n´és un exponent”.