L’Associació Castelló contra el Càncer (ACCC) ha donat 2.619 euros al futur Institut d’Investigació Sanitària de Castelló (IIS), impulsat per la Fundació de l’Hospital Provincial per a situar a la província a l’avantguarda de la investigació biomèdica.

El president de l’ACCC, Ramón Royo, ha entregat l’aportació al director de l’Institut Oncològic de l’Hospital Provincial de Castelló, Carlos Ferrer, en el transcurs d’un acte institucional a Onda en el qual ha sigut present l’alcaldessa de la localitat, Carmina Ballester.

Tant l’ACCC com l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) han rebut aquest divendres per part de l’ajuntament dos xecs solidaris, per valor de 2.619 euros cadascun, recaptats en el concert solidari que Llum Casal va oferir en la Fira d’Onda 2019 i que l’ACCC ha derivat a la Fundació de l’Hospital Provincial, que està presidida pel president de la Diputació de Castelló, José Martí.

El passat 10 de setembre es va constituir el Comité Científic Intern (CCI), el primer grup de treball destinat a perfilar les bases de l’Institut d’Investigació Sanitària de Castelló. Un organisme que, segons ha recordat Carlos Ferrer, naix amb el repte de “cohesionar recursos i aglutinar a les forces biomèdiques però també al teixit acadèmic i empresarial castellonenc per a fer investigació de qualitat que redunde en una millora dels tractaments i de la vida dels pacients”.

Ferrer ha agraït l’aportació rebuda hui i ha afirmat que arriba en un moment destacat, “perquè l’actual pandèmia ha posat en evidència la importància de la investigació i precisament estem treballant en aquesta línia, en la creació del citat Institut, i sens dubte l’ajuda de l’ACCC contribuirà a dur a terme aquesta labor. Tenim el potencial i ara cal treballar junts”, ha conclòs.