• El cap de colla de la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs, Jordi Beltrán i el regidor Hugo Romero -exmembre de la colla- han inaugurat esta tarde la mostra commemorativa del 15è aniversari de la Colla de Dolçaina i Tabal dels Nanos i Gegants a l’auditori municipal.

La mostra serà visitable fins al 31 d’octubre de dimarts a diumenge en horari de 18 a 21 hores. També han presentat una nova rèplica d’un nano antic. La exposició resum està dividida en dos parts. Una recull imatges dels 15 anys de l’actual colla, recordant Beltrán que “va formar-se quan la colla de nanos i gegants es van quedar sense música i l’equip de govern del moment, amb Jodri Romeu i Javier Balada al capdavant, van atendre la demanda dels membres de la colla de Nanos i Gegants de crear-la per acompanyar les figures, donat que s’havien de contractar colles de dolçaina i tabal d’altres poblacions”. Es per aiò, que després de subvencionar un curs per als nous integrants locals, i de molts assajos, es va formar. L’altra part de la mostra és un record a membres que ja no estan entre nosaltres.

Nova rèplica

En aquesta inauguració també s’ha presentat la nova rèplica en fibra de vidre d’una de les “nanes” més antigues, de l’any 1944. L’actual recupera le’stil que tenia originalmentla figura, recuperant també les dents i la mirada. La rèplica és obra del mestre Toni Mujal de Cardona i del cost se n’ha fet càrrec l’Ajuntament.