• El divendres 15 d’octubre l’Auditori presenta en el cicle ‘Un món de músiques’ una proposta de renovació de fado amb Lina & Raül Refree
  • El taller musical ‘Amb bombo i platerets’ fa valdre la música en les etapes prenatal i perinatal

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta a l’Auditori de Castelló dues propostes diferents per a aquest cap de setmana.

El divendres 15 d’octubre a les 19.30 s’inaugura el cicle ‘Un món de músiques’ amb el primer concert de la temporada i la proposta de Lina & Raül Refree. El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha remarcat que “la nostra aposta continua per mostrar en el cicle ‘Un món de músiques’ un ventall de propostes diferents i expressions artístiques que a voltes estan fora del circuit més comercial”. Del concert de Lina & Raül Refree, Ribes ha assenyalat que “estem davant d’una nova reinterpretació del fado amb una veu impressionant”.

Lina i Raül Refree són dos destacats músics que, al llarg de la seua carrera, han establit una intensa, commovedora i molt especial relació musical. Refree, considerat un dels productors europeus més innovadors de l’última dècada (Rosalía, Lee Ranaldo, etc.). Lina, cantant de fado amb formació clàssica, és considerada una experta en Amália Rodrigues. Fruit de la col·laboració entre Lina i Raül va aparéixer un disc que, amb un nou enfocament, aconsegueix la renovació del fado mitjançant l’ús del piano i els sintetitzadors analògics.

Taller musical per a famílies que esperen un bebé

L’Institut Valencià de Cultura reforça la seua programació dirigida a les famílies. Durant tres diumenges, el 17 d’octubre, 14 de novembre i 19 de desembre, l’Auditori de Castelló organitza un taller musical dirigit a famílies que esperen un bebé i per a les persones, públic en general, que volen conéixer la importància de la música en l’educació infantil des d’edats molt primerenques.

‘Amb bombo i platerets’ és un espai per a enriquir el desenvolupament dels bebés a través de la música, la veu, el cos i el moviment. Un taller per valorar la música en les etapes prenatal i perinatal

Cada sessió inclou un taller teoricopràctic participatiu i un microconcert. Per a inscriure’s i tindre més informació cal enviar un correu electrònic a [email protected] i especificar un número de telèfon de contacte i nom i cognoms de les persones participants. Es confirmarà la reserva per correu. No s’admetran participants sense reserva.

El taller és una producció de Soprano i Arpa amb l’IVC en el qual participa la psicòloga Amanda Melià, la soprano Quitèria Muñoz i Úrsula Segarra tocant l’arpa.

Més informació en ‘ivc.gva.es’.