L’entrada del pi dels ‘Quintos’ inicia els actes de Sant Antoni a Sta. Magdalena

0

Sta. Magdalena de Polpis ha iniciat ja els actes, que conformen la programació de la festa de Sant Antoni i ho ha fet amb l’entrada del pi dels ‘Quintos i Quintes 2019’, que va tindre lloc dissabte passat, 12 de gener.

La Colla de Dolçainers i Tabaleters, Polpís, obria amb la seua música l’entrada del pi, que era tirat per 6 cavalls, que van recórrer els principals carrers del nucli urbà fins a arribar a la plaça Espanya, lloc en el qual es cremarà la foguera dels ‘Quintos i Quintes 2019’, dimecres que ve, 16 de gener.

D’altra banda, els Majorals 2019, que són els veïns dels carrers: Ermita, la Mar, Escoles, Sant Pere, Eres, Pedreres, Camí Sotarro i prolongació de l’avinguda Dr. Sr. Luis Torres Morera, han organitzat per al dimecres, 16 de gener, a les 15.30h i en la plaça de l’església, una sèrie de jocs de fusta i a les 17h hi haurà una xocolatada per a tots els xiquets i xiquetes, en la cafeteria Lola. Els Majorals, a més, a les 17.30h, procediran a la inauguració d’una exposició fotogràfica, a La Capella, sota el títol, ‘Sant Antoni en fotos’.

La programació seguirà a les 18.30h amb el repartiment de ‘Cremaet’ a les portes de la Capella i la cercavila de l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena, pels carrers de la festa.  Posteriorment, a les 18.45h es beneiran les ‘primetes’ a l’església parroquial. La foguera dels ‘Quintos i Quintes 2019’ s’encendrà sobre les 19h  i a les 21h tindrà lloc, en el pavelló poliesportiu municipal,  un sopar de pa i porta, que estarà amenitzat pel Grup Huracà. Els Majorals oferiran vi, cacauets, tramussos i ‘cremaet’, mentre que l’Ajuntament es farà càrrec de la cervesa.

El dijous, 17 de gener, festivitat de Sant Antoni, a les 10.30h, se celebrarà la missa, benedicció dels animals i processó en honor del sant, en la qual participarà l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena. A més, el Grup de Danses Magdaleneres i la Colla de Dolçainers i Tabaleters, Polpís, realitzaran una xicoteta actuació en la plaça de l’església. Finalitzada la processó es donarà pas a la tradicional ‘Gorra’ pels carrers de la festa.

 

 

 

 

 

 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here