NOTA DE PREMSA

 

  • En un escrit dirigit al portaveu municipal socialista, Joan Ronchera, s’indica que la falta de mitjans afectaria les platges Carregador, Romana, Les Fonts, Moro i Manyetes

L’equip de govern del Partit Popular a Alcalà de Xivert-Alcossebre reconeix que, tal com havia denunciat el grup municipal socialista, el servei de socorrisme presenta deficiències i falta de mitjans per a desenvolupar la seua tasca a les platges. En concret, estes “deficiències” s’estarien produint des del passat 22 de juny. Així es reflecteix en la resposta donada per escrit al portaveu municipal socialista, Joan Ronchera, en la que s’exposa que el servei es va començar a prestar el dia 19 de juny en les platges de Carregador, Romana i Les Fonts i que, dos dies després, el 22 de juny, “es va fer inspecció ocular de les instal·lacions, detectant falta de mitjans i problemes amb el personal”.

Al mateix escrit s’indica que donaren fins al 3 de juliol per a què l’empresa solucionara les deficiències detectades però, eixe mateix dia, “l’enginyer municipal va realitzar la corresponent revisió i va aixecar acta detectant una sèrie de deficiències i observacions sobre la prestació del servei”. És més, l’1 de juliol, “es detecten noves deficiències, tant en les platges on ja es prestava el servei —Carregador, Romana i Les Fonts— com en les que s’iniciava eixe dia —platges de Moro i Manyetes—.

Finalment, s’indica que el 6 de juliol, s’envia un Ofici d’Alcaldia instant a l’empresa a resoldre les deficiències en un termini de 72 hores, termini que acaba avui.

És per això que el portaveu del grup municipal socialista, Joan Ronchera, ha demanat còpia digital de l’acta de l’enginyer municipal del 3 de juliol i còpia digital de l’Ofici d’Alcaldia del 6 de juliol, documentació que ja ha rebut, on es diu que en la platja del Carregador falten dos socorristes, cadira amfíbia i xoc de muletes amfíbies; en la platja de les Fonts falta embarcació i patró d’esta; i en la platja Romana falta un socorrista en la zona de bany adaptat i cadira amfíbia i xoc de muletes amfíbies. Tal com diu l’escrit, estes qüestions són per a ser revisades urgentment. Ronchera també ha demanat, quan estiga, el certificat de les solucions de les deficiències.

Cal recordar que el portaveu del grup municipal socialista, Joan Ronchera, ja havia presentat un escrit davant l’alcaldia per a demanar a l’equip de govern del Partit Popular que instara a l’empresa adjudicatària del servei de socorrisme a complir “de manera immediata” amb les clàusules fixades pel contracte en la platja de les Fonts, que ara el mateix equip de govern ha informat que existien.