NOTA DE PREMSA

  •  La bona acollida i participació que ha obtingut el curs, a càrrec d’agents de la Policia Local, asseguren la seua continuïtat

 

24/04/2018

32 dones d’Alcalà-Alcossebre han participat en el curs de defensa personal, organitzat per les Regidories de Benestar Social i de la Dona i impartit els agents de la Policia Local d’Alcalà-Alcossebre, Dànae Gauxachs i Joel Herrera. La bona acollida de les participants assegura la continuïtat del curs i, de fet, des de les regidories responsables es planifica una nova edició després de l’estiu, ampliant els continguts impartits, basats sobretot en nocions d’arts marcials i en aprofitar les capacitats de cada dona i objectes quotidians per defensar-se. Les edats de les participants anaven dels 24 als 62 anys.

 

El curs ha comptat amb quatre sessions que s’han impartit en l’Associació de Jubilats d’Alcalà i en el CESAL d’Alcossebre i, com a objectiu primordial, es marcava aportar nocions bàsiques d’autodefensa per a dones a l’hora d’enfrontar-se a situacions violentes o d’atac. L’agent de la Policia Local Dánae Gauxachs explica que “se’ls ha ensenyat com enfrontar-se a una agressió que resulta inevitable, cops bàsics de puny, de mà o de cama, luxacions bàsiques o localitzar punts dolorosos per a l’agressor”. Una de les qüestions més curioses ha estat la d’ensenyar a utilitzar “armes de fortuna, és a dir, objectes quotidians que ens poden ajudar a repel·lir una agressió, com una bossa, un paraigua o un tub de màscara de pestanyes ensenyant que hi ha molts recursos per poder defensar-se, sigui quina sigui l’edat o la capacitat física “, explicava.

 

L’últim dia del curs es van repartir certificats entre les participants que han realitzat una valoració òptima del curs, plasmada en enquestes que reflecteixen la bona feina dels monitors i dels continguts impartits, així com el desig que s’impartisquen nous cursos.

 

Per part de les regidores de Benestar Social i de la Dona, Desa Pitarch i Susan Guillamón, també realitzen un balanç destacant que “les participants han après, s’han divertit i sobretot les hem introduït en un món en el qual poden seguir instruint i millorant les seues capacitats”.