7.4 C
Vinaròs
sábado, diciembre 5, 2020
Inici Comarques Les Terres de l’Ebre entren a la fase 2: Llistat de totes...

Les Terres de l’Ebre entren a la fase 2: Llistat de totes les activitats que podrem fer a partir de dilluns

414
  • El Ministeri de Sanitat ha autoritzat que les regions de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran, passin a partir d’aquest dilluns a la fase 2 de la desescalada de la pandèmia del coronavirus.

Aquest és part del llistat de les activitats que estaran permeses a partir d’aquest dilluns a les Terres de l’Ebre:

Mobilitat. Circulació per la regió de les Terres de l’Ebre en grups d’un màxim de 15 persones.

Franges horàries. S’eliminen les franges horàries per a la pràctica esportiva i passejar, tot i que es mantenen per a col·lectius vulnerables, com ara la gent gran. L’esport no professional es permetrà a qualsevol franja per a les persones de fins a 70 anys, excepte entre les 10 h i les 12 h i entre les 19 h i les 20 h.

Turisme. Turisme actiu i de natura en grups de fins a 20 persones, preferentment reservant les activitats amb cita prèvia.

Piscines. Podran obrir al públic les piscines recreatives amb un aforament màxim del 30% i amb cita prèvia. En cas que no es pugui mantenir la distància de seguretat de dos metres entre usuaris es reduirà l’aforament.

Platges. Es podrà accedir a les platges de la regió de les Terres de l’Ebre. Es permetrà la pràctica d’activitats esportives, professionals i d’esbarjo a les platges, sempre que es puguin desenvolupar individualment i sense contacte físic, permetent la distància de separació de 2 metres.

Vetlles en tanatoris. Queden autoritzades amb un límit màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats.

Llocs de culte. Es permet l’assistència sense superar un 50% de l’aforament màxim.

Casaments. S’autoritzen en instal·lacions públiques o privades sense superar el 50% de l’aforament i amb un màxim de 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats.

Comerç minorista. Obertura de locals i comerços minoristes sense superar un 40% de l’aforament amb horari d’atenció prioritari per persones majors de 65 anys. Hauran de garantir una distància mínima de 2 metres entre clients o, en cas que no sigui possible, permetre la presència només d’un sol consumidor.

Mercats al carrer. Limitació a un terç dels llocs habituals autoritzats, i control de l’afluència dels clients per garantir la distància de 2 metres. Els productes no podran ser manipulats pels consumidors.

Centres comercials. Podran obrir al públic limitant l’aforament al 30% a les zones comunes i al 40% als locals comercials. No es podran utilitzar les zones recreatives com les àrees infantils o les zones de descans.

Hostaleria i restauració. Podran obrir al públic pel consum dins del local i sense superar el 40% de l’aforament. El consum dins del local s’haurà de fer assegut a una taula o grup de taules i, preferentment, amb reserva prèvia. No es permetrà l’autoservei a la barra per part del client. Les terrasses a l’aire lliure tindran una limitació del 50% de les taules sense superar l’ocupació màxima de 10 persones. Entre un client i el següent es procedirà a la desinfecció de les taules, cadires i superfícies de contacte de les terrasses. Es fomentarà el pagament amb targeta i s’evitarà l’ús de cartes de menú d’ús comú.

Biblioteques. Els espais de consulta, els ordinadors i els catàlegs s’hauran de desinfectar després de cada ús. Les sales infantils romandran tancades.

Cinemes, teatres i auditoris. Podran reprendre l’activitat sense superar un terç de l’aforament i amb butaques reservades prèviament. La resta de locals destinats a actes i espectacles culturals no podran reunir més de 50 persones en espais tancats.