1 - Ángel, Martín i Marc

El jove de 9 anys del Club d’Escacs Riu Sénia Benicarló finalitza com a 5é classificat en la categoria sub10 del Campionat de Catalunya d’Edats. David Teply es proclama campió de la categoria sub12. En la Lliga per equips, el Riu Sénia perd la final anticipada contra l’Amposta ‘B’ i acabarà subcampió del seu grup.

El passat dissabte 29 de febrer van tenir lloc a Amposta les dues últimes rondes de la fase de les Terres de l’Ebre del Campionat de Catalunya d’Edats 2020, on Ángel Martín va aconseguir una victòria i unes disputadíssimes taules quan comptava amb torre de menys. El total de 3’5 punts, de 6 possibles, el situen en una gran 5a posició entre els 16 jugadors sub10. Martín Ruiz-Herrera també va aconseguir el seu segon punt, situant-se com a 13é classificat. Es va proclamar campió de la categoria el tortosí Xavier Mompel.

En categoria sub12, Marc Rico va sumar un punt més, fins a un total de 2’5, que el situen 15é d’un total de 23 jugadors. Sebastián Sierra va ser baixa d’última hora, perdent així l’opció de superar el punt que portava acumulat i que el situen com a 21é classificat. El campió d’este grup d’edats va ser el benicarlando David Teply, ara membre del Club d’Escacs Ruy López Vinaròs, amb un total de 5’5 punts, de 6 possibles, i sense haver abandonat el primer tauler durant tot el torneig. Enhorabona!

L’endemà, l’equip absolut del Riu Sénia disputava contra l’Amposta ‘B’ el que havien definit com una final anticipada del grup III de Segona Divisió Territorial, ja que fins ara tots dos equips havien sumat els 5 punts en joc. Els benicarlandos van presentar una alineació de gala, però igualment van acabar caent per 4’5 a 1’5 contra els joves ampostins, gràcies a la victòria de Vicent Villarroya i a l’empat d’Agustín Llorach. Van completar l’equip Jorge Gutiérrez, Enoc Altabás, Pedro García i Juan Cabezos.

La Lliga Catalana per equips conclourà este diumenge 8 de març amb un intranscendent Riu Sénia Benicarló – L’Ampolla, on aquests darrers lluitaran per la tercera plaça. L’Amposta ‘B’, ara amb 6 punts, es proclamarà campió i els benicarlandos, amb 5, ja són matemàticament subcampions del grup. Un final agredolç per als locals després d’una bona temporada, que podran millorar l’any vinent tornant a lluitar per l’ascens a Primera.