NOTA DE PREMSA
– Fotografies de gran qualitat recorden el 450 aniversari de l’inici de les obres del temple parroquial de Vilafranca
 Vilafranca celebra enguany el 450 aniversari de l’inici de la construcció de l’església parroquial de Santa Maria Magdalena. Amb motiu d’esta efemèride les sales gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca acullen una exposició fotogràfica que realitza un recorregut en detall sobre el patrimoni del temple parroquial, considerat com un dels més destacats en l’arquitectura renaixentista valenciana.
El fotògraf especialista en patrimoni, Carlos Martínez, ha sigut l’encarregat de fotografiar tots els elements patrimonials del temple parroquial. El nivell de detall de les fotografies permet veure “fins a les teranyines”, tal com ha definit el propi autor. Per a la realització del treball s’han col·locat els flaixos a l’altura dels capitels o els ornaments. La ingent labor permet disposar d’un excel·lent catàleg de l’edifici més destacat en l’arquitectura de la Vila.
Amb l’exposició s’ha editat un catàleg en què es pot veure una selecció de fotografies. L’historiador Rafael Monferrer ha escrit el text, en el que es recorda l’inici de les obres del temple al juny de 1567. A més de la síntesi històrica s’han recopilat els retors que han passat per la Vila.
En la inauguració de l’exposició han estat presents l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, acompanyat per la corporació, el bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, l’arquitecte inspector de Patrimoni. Arturo Zaragozá i el fotògraf, Carlos Martínez, a més de nombrosos veïns i retors que han estat en la parròquia de Santa Maria Magdalena. L’exposició es podrà visitar durant tot l’estiu en les sales gòtiques, en l’horari de l’oficina de turisme.
NOTA DE PRENSA
La iglesia de Vilafranca al detalle
 
-Fotografías de gran calidad recuerdan el 450 aniversario del inicio de las obras del templo parroquial de Vilafranca
Vilafranca celebra este año el 450 aniversario del inicio de la construcción de la iglesia parroquial de Santa Maria Magdalena. Con motivo de esta efeméride las salas góticas del Ayuntamiento de Vilafranca acogen una exposición fotográfica que realiza un recorrido en detalle sobre el patrimonio del templo parroquial, considerado como uno de los más destacados en la arquitectura renacentista valenciana.
El fotógrafo especialista en patrimonio, Carlos Martínez, ha sido el encargado de fotografiar todos los elementos patrimoniales del templo parroquial. El nivel de detalle de las fotografías permite ver “hasta las telarañas”, tal y como ha definido el propio autor. Para la realización del trabajo se han colocado los flashes a la altura de los capiteles o los ornamentos. La ingente labor permite disponer de un excelente catálogo del edificio más destacado en la arquitectura de la Vila.
Con la exposición se ha editado un catálogo en el que se puede ver una selección de fotografías. El historiador Rafael Monferrer ha escrito el texto, en el que se recuerda el inicio de las obras del templo en junio de 1567. Además de la síntesis histórica se han recopilado los párrocos que han pasado por la Vila.
En la inauguración de la exposición han estado presentes el alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, acompañado por la corporación, el obispo de la Diócesis de Segorbe-Castellón, Casimiro López, el arquitecto inspector de Patrimonio. Arturo Zaragozá y el fotógrafo, Carlos Martínez, además de numerosos vecinos y párrocos que han estado en la parroquia de Santa María Magdalena. La exposición se podrá visitar durante todo el verano en las salas góticas, en el horario de la oficina de turismo.