• El representant de l’empresa Arte y Emoción, Javi González “Viza”, ha presentat este matí a la plaça de bous de Vinaròs el que serà el primer espectacle taurí a la Comunitat Valenciana després de l’Estat d’Alarma pel COVID-19, previst per al diumenge 23 d’agost.

Es tractarà segons ha explicat, d’un espectacle mixt, que constarà d’un concurs de retalladors per comunitats autònomes amb participación de Catalunya, Aragó i la Comunitat Valenciana, i posteriorment una solta de vaques de la ramaderia Vicente Benavent, “la millor i més cotitzada del moment”.

Aquesta ramaderia portarà les seus millors sis vaques, entre elles “Poderosa”, “Airosa” i la veterana “Niebla”, de 18 anys i que sortirà a una plaça per última vegada.

Entre els retalladors participants de la Comunitat Valenciana està el vinarossenc José Félix Urbina, al qual acompanyaran Marcos Espí, de Tavernes de la Valldigna, i Joaquín El Chuki, de Benicarló.

Quant a les mesures de seguretat i sanitàries, va assenyalar que s’ha elaborat un Pla de Contingència que recull les mesures i pautes dictaminades per la Conselleria de Sanitat, des de la higiene de mans amb el gel hidroalcohòlic que hi haurà en cadascun dels accessos a la plaça fins al control de l’ús adequat de la màscara durant tot el festeig, la desinfecció de les instal·lacions abans i després del festeig, l’obertura de portes 2 hores abans per a evitar aglomeracions i cues, la presa de temperatura als espectadors, la distància de seguretat entre o l’aforament limitat en el carreró entre altres mesures.

Les entrades ja estan a la venda de manera online.