• El projecte s’emmarca en el programa Edificant de la Generalitat Valenciana i té un pressupost de licitació d’1.291.217,08 euros (IVA inclòs).
  • La població continua sense disposar d’aules prefabricades i les classes s’imparteixen en dependències municipals


L’Ajuntament de Canet lo Roig ha publicat en la Plataforma de Contractació de l’Estat la licitació de les obres de construcció del CRA Araboga, actuació prevista en el marc del programa Edificant promogut per la Generalitat Valenciana.  “El passat 16 d’octubre vam publicar l’anunci en la plataforma i ja han sigut moltes les persones que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament, sol·licitant informació”, va assenyalar l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés.En concret, les actuacions que es duran a terme consistiran en la construcció integral del nou aulari escolar i el menjador. L’edifici s’alçarà en la parcel·la que ocupava l’antic centre educatiu. En aquest sentit, Pallarés va destacar la importància de l’actuació, “és l’únic col·legi que serà de nova construcció, la resta de treballs que s’han aprovat en la seua categoria, dins del programa Edificant,  corresponen a millores i reformes”.

El termini previst d’execució de les obres és de deu mesos, i compta amb un pressupost de licitació d’1.291.217,08 euros (IVA inclòs).  Les empreses interessades poden presentar ofertes  fins al 31 d’octubre.

L’alcaldessa de Canet lo Roig va explicar que el 4 de novembre s’obrirà el procés de selecció, “després de l’obertura de sobres i de completar el procediment administratiu pertinent, es procedirà a adjudicar l’obra i els treballs podrien iniciar-se el mateix mes de novembre”, va apuntar. Pallarés va assegurar que l’execució del projecte és “molt necessari i urgent per a dotar a la població d’un centre d’ensenyament, més quan, actualment, els xiquets i xiquetes de Canet estan realitzant les classes allotjats en dependències municipals”.

SENSE AULES PREFABRICADES//

La decisió de la Direcció General d’Infraestructures de demorar la instal·lació de les aules prefabricades per a allotjar a l’alumnat del CRA Araboga preocupa seriosament l’alcaldessa. Pallarés denuncia que l’administració autonòmica, “ha optat per prioritzar el muntatge en municipis més grans i amb més possibilitats i recursos que els pobles menuts, com Canet, on els alumnes han hagut de ser allotjats de manera provisional en dependències municipals mentre esperàvem que compliren amb el seu compromís d’instal·lar les aules prefabricades en els terminis acordats”.

En aquest sentit, va recordar que els tècnics de la Generalitat els van comunicar que la data establida per a iniciar el muntatge va ser el passat 7 d’octubre, “ha transcorregut més de tres setmanes i seguim sense aules prefabricades, la situació és preocupant perquè alguns dels espais on estan allotjats els escolars no disposen de calefacció i ja han començat a baixar les temperatures”.

L’alcaldessa va recordar que des d’el mes d’agost passat, “després que la Conselleria no acceptara la nostra proposta de situar les aules en el solar on està previst construir la pista poliesportiva, vam posar a la seua disposició, amb molts esforços tècnics i econòmics, altres terrenys que sí que van comptar amb la seua aprovació i es va acordar, després de fer-se efectiva l’adjudicació del muntatge de les aules a l’empresa Alquibarsa el passat 25 de setembre, que el dia 7 d’octubre s’iniciarien els treballs, però no han complit amb la seua paraula”.

Així les coses, Pallarés ha remés un escrit al director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, en la qual insta al govern del Botànic a “assumir responsabilitats i a dotar a Canet de les instal·lacions educatives provisionals en el menor termini de temps possible”, va concloure Pallarés.