El passat dimarts dia 13 d’octubre, el Departament d’Educació Física de l’IES Ramón Cid va programar una sortida extraescolar amb l’alumnat de segon i tercer de l’ESO a la Via Verda de la Terra Alta i el Baix Ebre.

Ja de bon matí, vam agafar l’autobús des de l’institut i ens vam desplaçar a la comarca del Matarranya, Terol, per a iniciar una excursió en bicicleta per la Via Verda de la Terra Alta i Via Verda del Baix Ebre.

Des de la localitat de Horta de Sant Joan vam iniciar el nostre recorregut, que va finalitzar després de 32 Km a la població de Xerta. Vam gaudir també de la monumentalitat de ”Lo Parot” una de les oliveres mil·lenàries que ens vam apropar a visitar.

Durant aquest trajecte vam passar per diferents poblacions com són Bot, Prat de Compte, Pinell de Brai, Benifallet i Xerta, sempre acompanyats pel riu Canaletes. De camí, vam fer una parada per tal de visitar el Santuari de la Fontcalda, on vam poder gaudir de les seves aigües i tèbies aigües  termals de la seva font natural.

Un total de 29 alumnes van participar a l’activitat. Tots plegats, alumnes i professors vam gaudir d’un esplèndid dia fent esport i coneixent una zona veïna amb una gran riquesa paisatgística i històrica. Tot l’alumnat va valorar molt positivament l’activitat que per a molts va suposar la seva primera experiència en participar a una Via Verda amb bicicleta.

El departament d’Educació Física vol promoure amb activitats d’aquest tipus,  activitats al medi natural que ens vénen contemplades al currículum.

Hem d’agrair la col·laboració de tot l’alumnat participant.

 

Departament d’EF de l’IES Ramón Cid