El passat  mes de desembre,  una part l’alumnat de segon d’ESO de l’IES José Vilaplana va visitar el centre de dia L’onada i, uns altres, el centre d’educació especial Baix Maestrat per desenvolupar una activitat d’aprenentatge servei.  

L’alumnat, guiat pel Departament d’Orientació i el Departament de Llengua castellana i Literatura, va preparar un contacontes nadalenc que va fer les delícies dels espectadors. El grup, al centre de dia, va comptar amb un públic nombrós que esperava amb expectació la seua visita. Després de contar i representar els seus contes, que van ser clamorosament aplaudits, els usuaris del centre els van cantar les nadales que estaven preparant per a la seua festa de Nadal. A continuació, l’alumnat va interactuar amb ells mirant fotos, llegint llibres, contant-se històries i fins i tot aprenent a tocar instruments musicals típics com la simbomba.

Per l’altra banda, el grup que va visitar el centre d’educació especial va participar en una activitat inicial d’integració molt divertida que va servir per a sentir-se més prop els uns dels altres. A continuació, van llegir els seus contes a les classes rosa i marró mentre projectaven les presentacions d’imatges que havien preparat. L’activitat va ser molt gratificant per ambdues parts i, per finalitzar, van elaborar conjuntament uns titelles de paper.

Aquestes activitats, a més de potenciar la seva capacitat de comunicació, van servir per conscienciar-los sobre la  importància de la inclusió i la diversitat. L’experiència va ser molt positiva i van quedar amb ganes de tornar a ajuntar-se per a compartir  experiències.