• La musicòloga, cantant i ballarina benicarlanda Lissy López ha destacat en els camps de l’ensenyament, la creació i la difusió de la música i la dansa. Acumula una trajectòria de més de 40 anys.

El plenari del Consell Municipal de Cultura ha acordat proposar la musicòloga, cantant, ballarina, intèrpret i professora de música Luisa Maria López Prats, ‘Lissy’, com a Persona Destacada en l’Àmbit Cultural de l’any 2021 en reconeixement a la seua tasca en l’ensenyament, la creació i la difusió de la música i la dansa a Benicarló.

Lissy López (Benicarló, 1960) ha mantingut al llarg de la seua trajectòria una vinculació molt estreta amb la cultura musical de Benicarló i representa tota una generació de músics i ballarins dels més diversos estils, des de la música coral i popular fins a la més acadèmica, que en els darrers quaranta anys han fet de Benicarló un referent en el món de la música i la dansa.

Lissy López ha estat intèrpret de llaüt, de guitarra i de piano en tot tipus de conjunts i agrupacions musicals, ha estat directora artística i musical de la Coral Polifònica Benicarlanda, ha cantat i ha ballat damunt dels escenaris, ha impartit classes de música i dansa, ha dirigit coreografies i acompanyaments per a multitud d’esdeveniments i ha treballat com a compositora i arranjadora de reconeguts himnes i peces populars.

El nomenament de Lissy serà a la vegada un reconeixement a una saga familiar que, durant diverses generacions, han estat sempre vinculades a la cultura popular local, començant pel seu besavi Manuel Forés, ‘Uel de l’Era’, reconegut versador i escriptor autodidacta que va deixar magnífiques cròniques rimades del Benicarló de fa cent anys.

La proposta de nomenament ha sorgit de l’associació cultural Veniu a Cantar.