• L’entrada a l’homenatge a Pep Cortés és amb invitació que es pot recollir a les taquilles del Principal de Castelló
  • L’Auditori comença temporada amb ‘jazz’, pop de Castelló i un espectacle familiar

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, estrena la temporada aquest cap de setmana amb diferents propostes culturals al Teatre Principal de Castelló, Auditori i Museu de Belles Arts.

El Teatre Principal de Castelló alça el teló aquest dissabte 2 d’octubre a les 19.00 amb ‘Pep Cortés, teatre i vida’. Un espectacle-homenatge a l’actor i director que comptarà amb l’assistència del conseller Vicent Marzà, el qual ha explicat que “és tot un missatge realitzar l’obertura de la temporada amb l’homenatge a una figura que ha sigut fonamental per al teatre valencià i en valencià, una persona, a més, que ha estat molt important per a la cultura en Castelló i en especial per al nostre Teatre Principal a la ciutat”.

La producció de La Dependent, Ajuntament d’Alcoi, Institut Valencià de Cultura i la Universitat Jaume I, és un reconeixent a la trajectòria professional de Pep Cortés. Un home que va possibilitar que es forjara amb les seus iniciatives, teatre al territori valencià, fonamentalment a Alcoi, Castelló i València, i amb una aposta decidida per la vertebració i el suport al teatre. Una aproximació a la seua obra amb la participació de diferents actors i actrius que van treballar amb Cortés així com la intervenció de personalitats que van conéixer l’actor valencià.

L’accés a aquest espectacle és per invitació que es pot recollir a la taquilla del Teatre Principal.

 Auditori de Castelló

L’Auditori de Castelló comença la temporada amb tres concerts que “reflecteixen la pluralitat d’estils que abracem a l’Auditori” ha remarcat el delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes. El divendres a les 19.30 tindrà lloc una de les propostes del cicle ‘Auditori Jazz Club’ dins del circuit Sonora d’aquest trimestre. En aquesta ocasió, la formació Manolo Valls Quintet presenta ‘El ball de les muses’. La nova gravació del compositor i saxofonista de ‘jazz’ valencià, Manolo Valls, arriba amb una nova banda i un disc que ha estat guardonat amb el premi al millor disc de ‘jazz’ en els III Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

D’altra banda, la formació castellonenca El Sombrero de Color inaugura el cicle ‘Territori CS’ aquest dissabte a les 19.30 hores. La qualitat dels seus directes ha sigut reconeguda i valorada per diferents festivals del panorama nacional, i ha obtingut el primer premi en el Concurs Internacional de Bandes Emergents del Festival Arenal Sound o el  primer premi al millor directe en el Concurs Nacional de Bandes Music Awards. La seua producció discogràfica va començar en 2017 amb l’àlbum ‘Todo un año bailando’ i en 2020 van editar ‘Rayuela’, un disc de caràcter conceptual.

Propostes familiars

El públic familiar serà el protagonista de la proposta de l’Auditori d’aquest diumenge a les 18.00 hores. L’espectacle ‘Control Freak’ de Kulu Orr combina humor intel·ligent, tecnologia capdavantera i música en directe: des de Bach, Beethoven i Pachelbel a Nina Simone, els Beatles i molts més. L’obra està dirigida a un públic major de 5 anys.

També per al públic familiar va dirigit ‘Play Cube’ al Museu de Belles Arts de Castelló. Aquesta és una proposta de joc i experimentació desenvolupada per Apapachoa en què el públic familiar pot gaudir d’un espai compost per cubs gegants on podem introduir-nos i crear un nou espai a través del material que es proposa. Es tracta d’una instal·lació de joc interactiu. L’aforament és reduït i els xiquets i xiquetes han d’anar acompanyats d’un adult. ‘Play Cube’ tindrà lloc aquest dissabte a les 10.15, 11.30  i 17.15 hores.

Més informació i venda d’entrades en ‘ivc.gva.es’.

Temporada 2021-2022: ‘Endavant! Passa de nivell!’