• Marina Rosell, Yannis Papaioannou, Joana Serrat o Françoiz Breut estaran en concert al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló
  • L’EACC, amb ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’ i el Palau de Peníscola mantindran la programació a llarg de tot l’estiu

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, ha presentat al Museu de Belles Arts de Castelló la programació d’estiu corresponent al trimestre juliol-setembre dels espais de l’IVC a les comarques de Castelló.

El delegat de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “el Museu de Belles Arts i l’EACC de Castelló a banda del Palau de Congressos de Peníscola estaran actius al llarg de tot l’estiu per oferir una àmplia i atractiva programació cultural”. Ribes ha volgut posar en valor com el cicle ‘Nits al Claustre’ s’ha reforçat amb tres projeccions de cinema valencià i l’aposta per un cartell de concerts amb diversitat d’estils que van des de la reconeguda Marina Rosell passant pel francés Françoiz Breut o el grec Yannis Papaioannou.

Nits al Claustre

El Museu de Belles Arts de Castelló presenta un any més el cicle ‘Nits al Claustre’. El recinte museístic acollirà tots els dijous del mes de juliol i agost huit concerts amb una diversitat d’estils que van des del so mediterrani de Grècia o França, passant pel jazz, blues o la cançó catalana i basca.

La programació d’enguany ‘Nits al Claustre’ incorpora el cicle ‘Cinema valencià a la fresca’ amb tres produccions valencianes de l’últim any. Del dijous 1 al dissabte 3 de juliol, al claustre del Museu es projectaran les pel·lícules ‘La Boda de Rosa’, ‘Coses a fer abans de morir’ i la premiada ‘La mort de Guillem’. La programació de música s’iniciarà el dijous 8 de juliol amb el concert del músic grec Yannis Papaionannou. L’artista de Salònica s’ha convertit en un referent de la música mediterrània que presentarà la seua proposta ‘The Oud Experience.

El dijous 15 de juliol serà el torn del projecte eclèctic al voltant del jazz, blues i soul de Bluet. La programació de juliol continuarà el dijous 22 amb la proposta de Joana Serrat. La cantautora catalana presentarà el seu cinqué àlbum anomenat ‘Hardcore from the heart’, un disc que representa tot un viatge emocional de l’artista. Nits al Claustre tancarà juliol amb un recorregut de la tradició de la costa basca amb Juan Mari Beltrán Quartet.

Les propostes del mes d’agost s’iniciaran amb el tribut a Benny Goodman de la mà del castellonenc Chema Peñalver. Ja el dijous 12 d’agost la veu càlida i intensa de Marina Rosell protagonitzarà una de les nits més esperades de tot l’estiu. El 19 d’agost, la cantant Sheila Blanco, el pianista Federico Lechner junt al veterà guitarrista Chema Sáiz faran un homenatge al genial compositor George Gershwin. ‘Nits al Claustre’ conclourà amb la proposta de Françoiz Breut, una de las noves veus de l’escena musical francesa. Tots el concerts son amb entrada gratuïta fins a completar aforament.

La programació d’estiu del Museu de Belles Arts de Castelló es complerta amb l’exposició organitzada conjuntament amb el Consorci de Museus de ‘Joaquim Agrassot. Un pintor internacional’, l’exposició de José Fonollosa ‘Gats, vampirs i gossos’ i el projecte ‘Polònia Segle XXI’ de Hanna Jarzabek.

EACC

L’Espai d’Art Contemporani de Castelló inaugura el pròxim dimarts 6 de juliol l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’. La mostra, organitzada per l’IVC i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, presenta 37 obres adquirides per la Generalitat al llarg de 2020.

En 2007, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va iniciar una campanya d’adquisició d’obres d’art amb el propòsit de reunir una col·lecció de peces representatives de l’actualitat artística a la nostra Comunitat i construir així un patrimoni de present que es projecta en el futur, alhora que contribuir a la revitalització del sector artístic contemporani. Des de llavors, s’ha reunit un nombre significatiu d’obres d’art que formen la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, nascuda amb la intenció de difondre i fer accessible la creació actual a la ciutadania. La exposició estarà a l’EACC del 6 de juliol fins al 3 d’octubre.

Palau de Congressos de Peníscola

El Palau de Congressos de Peníscola acollirà el 18é Festival Internacional de Jazz que convertirà a la localitat del Maestrat en l’epicentre musical de tot l’Estat durant el mes de juliol amb actuacions com les de Brad Mehldau, Hetty Kate o Michele Hendriks.

El mes d’agost serà el torn de la XXVI edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola.

El Palau de Congressos de Peníscola, tal com va anunciar el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, iniciarà a partir del mes d’octubre programació regular. Per a posar en marxa la programació de la primera temporada cultural a Peníscola el departament de Cultura invertirà més de 670.000 euros. La temporada estable comprendrà d’octubre a maig i comptarà amb més de 40 propostes d’arts escèniques, música, cinema i activitats familiars i didàctiques.

Més informació i venda d’entrades a ivc.gva.es