La Regidoria d’Hisenda, encapçalada per Maria Cano, informa que ja han entrat en vigor les rebaixes fiscals recollides en el Pla €CO. Recordem que es tracta de diverses mesures per ajudar a la ciutadania, autònoms i empreses a fer front a la crisi econòmica generada per la pandèmia. Durant el passat mes d’abril es va realitzar la corresponent aprovació de les rebaixes fiscals, a través del ple ordinari, perquè poguessen entrar en vigor abans de l’estiu.

La regidora Cano ha destacat que “l’objectiu és una economia competitiva i sostenible per incentivar la creació de noves empreses i impulsar Vinaròs com pol d’inversió comarcal.” Aquestes rebaixes són les següents.

Reducció de l’ICIO i eliminació de la taxa per expedició de llicència

Aquesta mesura suposarà una reducció del 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), així com l’exempció de pagament de la taxa per expedició de la llicència. Cal destacar que a l’hora de realitzar qualsevol tipus d’obra s’ha de demanar una llicència d’obres. Fins ara l’ICIO suposava el 3,50% del pressupost de l’execució material de les feines, al que calia afegir l’expedició de la mateixa llicència, un 0,50%. Amb la mesura aprovada per l’Ajuntament es reduirà el 50% de l’ICIO, que passarà a ser del 1,75% i s’elimina totalment la taxa d’expedició.

Eliminació de la taxa de llicència d’activitat econòmica

En aquest cas s’elimina el 100% de la taxa de llicència d’activitat econòmica. Aquest impost, que popularment es coneix com la taxa per a l’obertura d’un nou negoci, quedarà exclòs, fet que permetrà estalviar als emprenedors entre 400 i 600€ per a l’obertura d’un nou restaurant o fins i tot arribar als 4.000€ si es tracta d’una fàbrica.