La nadadora del Club Natació Benicarló María García Martínez ha estat escollida com a millor esportista de Benicarló de l’any 2017. José Gregorio Bretó Paris ha estat distingit amb el premi a la millor trajectòria esportiva i el Club de Tenis Benicarló ha guanyat el guardó a l’entitat més destacada.

La Gala de l’Esport, que va tindre lloc el passat dissabte, va desvetllar el nom del millor esportista de 2017. La nadadora del Club Natació Benicarló María García Martínez va aconseguir el premi que distingeix al millor esportista de la ciutat, i el va recollir de mans de l’alcaldessa, Xaro Miralles. El guardó reconeix l’esforç i la dedicació d’aquesta nadadora que, a pesar de la seua joventut, té una brillant trajectòria plena d’èxits esportius, tant en modalitat individual com en equip.

María va aprendre a nadar amb només 3 anys, i ja des de ben menuda va començar a competir amb el Club Natació Benicarló en la Lliga Intercomarcal. Entre els seus èxits, destaquen els resultats del campionat autonòmic Junior Absolut d’Hivern 2017, on va quedar sisena classificada en els 400 estils i els 100 papallona, quarta en 200 papallona, 4×100 lliures relleus per equip i en 4x 200 relleus per equips, però, sobretot, destaca la medalla de bronze que va aconseguir en relleus 4×100 estils. A més, l’any 2016, Maria va formar part de l’equip de relleus del club en categoria infantil, i van aconseguir classificar per primera vegada al Club Natació Benicarló per al campionat d’Espanya d’estiu. Juntament amb els seus companys, eixe any va viure l’ascens de l’entitat a Divisió d’Honor en la Copa Autonòmica de clubs.

El premi a la millor trajectòria esportiva va ser per a José Gregorio Bretó Paris, amb una candidatura presentada de manera conjunta pel Club Atletisme Baix Maestrat i el Club Triatló Basiliscus. José Gregorio, que porta 40 anys en actiu, va ser tècnic del Club Atletisme Baix Maestrat des de l’any 1983 al 2006. Ara, Bretó ha tornat al club, del qual també va estar membre de la directiva i secretari durant més de 20 anys. José Gregorio ha estat monitor d’atletisme, de natació, i entrenador nacional d’atletisme i triatló. Sens dubte, un dels seus grans mèrits ha estat els quasi 10 anys que porta com a finalitzador absolut en diferents edicions de la Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord. A més, Bretó ha participat en multitud de maratons, mitges maratons i proves de 15, 20 i 30 quilòmetres.

Pel que fa a l’entitat més destacada, el premi ha estat per al Club de Tenis Benicarló, per la seua gestió des de la perspectiva esportiva, social i econòmica. El Club de Tenis Benicarló ha demostrat una reconeguda trajectòria des de fa vora 45 anys, fomentant l’esport i la pràctica del tenis i altres disciplines lligades a la raqueta. És un club de referència a la població i la comarca, i ha difós el tenis entre els més joves, vinculant-lo a valors com el compromís, la solidaritat o el sacrifici. A més, el Club de Tenis Benicarló continua apostant per ser referència en l’organització de grans tornejos però, mentrestant, no descuida la tasca formativa i educativa dels mes joves a través de l’escola esportiva i els diferents equips que tenen en categoria benjamí, aleví, infantil, cadet, junior, absolut, sènior i veterà, tots ells referents a nivell autonòmic i nacional.

Durant la gala, l’Ajuntament també va voler homenatjar la figura de José Ignacio Vicente Ballonga, que enguany es jubila i deixa en mans dels més joves la tasca d’entrenament al Club de Judo de Benicarló. Vicente ha dedicat més de 30 anys al judo, en totes les seues variants. Així, ha estat entrenador, àrbitre, monitor i directiu del club. A més, ha estat un dels principals impulsors d’aquesta disciplina esportiva a la província i a la comarca del Baix Maestrat.

Dins de l’apartat de mencions, també es va destacar el programa «Viu Actiu», el programa pioner d’exercici físic i salut que ha implantat l’Ajuntament de Benicarló a la ciutat i que està sent un model per a nombroses poblacions de tota la geografia valenciana. L’objectiu final del programa «Viu Actiu» és aconseguir que les persones sedentàries realitzen més activitat física, i que aquelles que pateixen alguna malaltia crònica milloren el seu estat de salut a través de la pràctica d’exercici físic supervisat per metges i educadors físics professionals.

Al llarg de la gala també es va reconéixer els tres primers classificats tant en categoria masculina com femenina del IV Circuit de Curses Populars de Benicarló (Raúl Santamaría Blasco, David Celma Forés, José Miguel Cornelles Forés, Bea Sorlí Arín, Laia Cid Reverter i Geni Batiste Beltrán) i a l’esportista més destacada dins de les activitats esportives municipals (Maria Lola Salanguera Aubach).

 

Fotos Juanvi G.