NOTA DE PREMSA

 

Brussel·les, 9 de juny de 2017

Després de la denúncia per part de València Acull de la detenció de persones que intentaven regularitzar la seua residència en el moment en què es presentaven al registre de parelles de fet, la portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha instat la Comissió Europea a “exercir un control o supervisió per impedir que els cossos policials, i els seus responsables polítics, vulneren els drets civils bàsics dels nouvinguts i nouvingudes que estan tramitant la regularització de la seua residència”.

Albiol considera “molt greus” els fets denunciats, per això ha interpel·lat la Comissió Europea tot recordant que “ara per ara, la Unió Europea incompleix la Convenció de Ginebra i la Declaració Universal de Drets Humans amb les seues polítiques migratòries”. En aquest cas, segons l’eurodiputada, “es dóna la circumstància a més que l’actuació policial es produeix precisament quan aquestes persones acudien a una oficina de la Generalitat per complimentar un tràmit que facilita la seua integració, i allà els esperaven agents de la pròpia policia autonòmica per detindre’ls. És que els cossos policials, i els seus responsables de la Generalitat, estan en contra de la immigració legal?”, es pregunta.

Marina Albiol demana a les autoritats europees “que garantesquen que aquest tipus d’actuació no puga tornar a produir-se, ja que suposa una restricció dels drets civils que ha de tindre qualsevol persona, especialment aquelles que fugen de conflictes i penúries socioeconòmiques de les quals els estats europeus en són ben responsables”.