• La trobada es farà aquesta tarde amb la presència de Vinaròs, Benicarló, Càlig, Torreblanca, Sant Jordi, Alcanar, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena i Santa Bàrbara, amb els Consells Agraris i cooperatives.

Aquesta tarde l’Ajuntament de Vinaròs acollirà una reunió amb els pobles veïns per tal de crear una Plataforma per la Dignitat del Llaurador a nivell comarcal. Recordem que aquesta entitat va néixer a La Plana amb l’objectiu de defensar els interessos dels agricultors davant de l’entrada dels cítrics de Sud-àfrica. Cal destacar que com a conseqüència del nou acord adoptat per la Unió Europea les collites que arriben fins al nostre país no han de passar els aranzels ni tampoc els controls sanitaris, fet que podria portar malalties per als nostres conreus.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha destacat que “el problema encara s’agreuja més amb la coincidència de les campanyes de recollida, llavors suposa un gran desavantatge per als agricultors locals que no poden competir davant d’un producte al que no se li exigeixen els mateixos controls que sí es demanen als llauradors valencians”. Davant d’aquesta situació el regidor ha destacat que s’ha proposat crear una Plataforma per la Dignitat del Llaurador a nivell comarcal per defensar els interessos dels llauradors del territori.

A la reunió que es farà avui participarà Vinaròs, Benicarló, Càlig, Torreblanca, Sant Jordi, Alcanar, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena i Santa Bàrbara, amb els Consells Agraris i cooperatives. En aquest sentit, Moliner ha insistit que “és important crear una plataforma comarcal per tenir més força a l’hora de defensar els interessos dels nostres llauradors davant de les administracions”.

Noves mobilitzacions

Per al dilluns 21 de gener s’ha convocat una nova manifestació en defensa de la citricultura per continuar exigint a Europa que revise l’acord econòmic i adopte mesures més justes per als agricultors. La concentració es farà a la porta de l’Ajuntament a les 20h, Moliner demanava el suport de tota la ciutadania per tenir més força davant de les administracions.