Miquel Iceta suggereix la col·laboració de tots davant els problemes del castell de Peníscola i assenyala a la Diputació com a propietària

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

CASTILLO DE PENÍSCOLA

 

  • Remarca a més a Mulet la possibilitat d’aprofitar el 2% cultural del Ministeri de Transició Ecològica per a actuar sobre les zones degradades o que necessiten posar-se en valor

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha contestat de manera oral al senador Carles Mulet les seues interpel·lacions sobre els despreniments en el tómbol del castell de Peníscola i sobre la necessitat de posar en valor elements patrimonials amb la mateixa proposta que la formulada per la coalició i és que “les administracions implicades es coordinen per a lluitar contra l’erosió que amenaça a la fortalesa”.

Iceta, que va obviar que el castell de Peníscola és de titularitat de l’Estat, declarat conjunt historicoartístic i és Monument Històric Artístic Nacional des de 1931, va assenyalar que “les CCAA poden demanar el concurs de l’Estat” en circumstàncies com les que es donen en l’actualitat i va indicar de nou que “el propietari del castell i les seues muralles és la Diputació de Castelló”. Va assenyalar, així mateix, que en un país amb tant de patrimoni sempre existiran qüestions patrimonials “descuidades” i va apuntar a la necessitat que Ajuntament, Diputació, comunitat autònoma i Estat aborden de manera conjunta i coordinada la situació, una proposta que ja va ser llançada per Compromís en les setmanes prèvies.

El ministre de Cultura va tornar a suggerir la utilització del 2% Cultural del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, “que té a Costes al seu càrrec perquè participe de les solucions. Qui s’emporte medalla és igual”, va transmetre al Senat al representant de Compromís. Mulet ha animat a les institucions involucrades a “posar fil a l’agulla” i abordar els problemes que afecten el castell, als seus recursos actuals i de futur “ja siga a evitar despreniments baix de la murada com a posar en valor la flotilla”, un escenari gravat punyit en el llenç de Santa Bàrbara amb desenes d’embarcacions dels segles XVII i XVIII, de gran interès en opinió dels tècnics de patrimoni de Diputació i Generalitat.

Mulet ha animat a coordinar-se amb la resta d’institucions per a posar en valor i protegir el patrimoni cultural. Compromís porta diversos anys tractant de posar en valor des del Senat el patrimoni peniscolà plantejant, a petició dels seus regidors a la localitat, esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat i preguntes a l’Executiu, com la que ha aconseguit que Iceta compareguera per a explicar la situació i la negativa del seu departament a invertir al castell.

Explora más

Vinaròs,ES
3:59 am, May 29, 2022
temperature icon 22°C
L: 22° H: 25°
Feels like 22.01 °C cielo claro
Humidity 53 %
Pressure1007 mb
Wind 9 Km/h
X