Dentro de la programación de la festividad de San Antoni abat a Benicarló, la mañana de miércoles 17 de enero  Festividad de Sant Antoni”, ha tenido lugar  la Missa Solemne a la Iglesia de San Bartolome en honor a su venerado santo.

La Misa ha sido oficiada por el Sr. obispo, D. Enrique Benavent  Pla, Consiliario de la Confraría,  Sacerdotes  y diáconos  de la ciudad.

Dins de la programació de la festivitat de Sant Antoni Abad a Benicarló, el matí de dimecres 17 de gener, Festivitat de Sant Antoni “, ha tingut lloc la Missa Solemne a l’Església de Sant Bartomeu en honor al seu venerat sant.

La Missa ha estat oficiada pel Sr. bisbe, Enrique Benavent Pla, Consiliari de la Confraria, Sacerdots i diaques de la ciutat.

L’Església es trobava plena de devots i fidels al sant, alhora que un cop finalitzades les ofrenes, els Majorals han repartit una Coca a cada persona que assistit a la Solemne Missa.

Seguidament, s’ha procedit a la solta de de coloms, a càrrec del club Colombòfil Missatger de Benicarló i el lliurament de premis de lloes i del concurs de dibuixos guanyadors.

Com ja és tradicional, s’ha procedit a la rifa del cavall, cistella i el tradicional i típic porquet, sent els números premiats els següents:

Cavall. Nombre: 2846 – 3284
Cistella. Nombre 5761: – 5346
Porquet. Nombre: 4239 – 2066

Aquests números, seran el primer valgut durant 15 dies, si passats aquests dies no ha sortit l’afortunat, passarà al següent número durant 15 dies més.

Un cop finalitzat el lliurament de premis i la rifa, el Bisbe ha beneït a tots els animals i mascotes i han passat a recollir el seu corresponent coca beneïda.

A la plaça s’han donat cabuda a centenars de gossos, gats, tortugues, ocells, rucs, peixos, cabretes i cavalls. Un matí que ha acompanyat la bona temperatura i tot i ser un dia laboral, hi havia moltíssimes persones.

A les 18:30 h. Sortida de la Cavalcada amb la segona sèrie de les típiques lloes i tirada de coques. Durant el recorregut es farà l’acte d’homenatge per part de la Confraria a José Antonio Fresquet Mulet i Tere Forés Lords en reconeixement a la seva aportació a la festa de Sant Antoni al llarg de la seva vida.

Juanvi Gellida