Aquest matí, després d’una llarga malaltia, ha mort als 85 anys, Ramon Bofill, el primer alcalde de la democràcia.

Diari del Maestrat, volem expressar el seu condol a, la seva esposa Montse, filla María Ángeles, fill polític Julio Vidal, néts i demés familia.

 
VINAPEDIA (Amics de Vinaròs)
 
(Vinaròs, 26-V-1933). Alcalde de Vinaròs des de 19 d’abril de 1979, durant quatre legislatures consecutives des de la implantació de la democràcia com a representat del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSPV-PSOE).

Ha sigut per tant l’alcalde de Vinaròs que més anys ha ocupat el càrrec en la llarga tradició del nostre poble (16 anys seguits).

Els seus pares foren Ramon Bofill Doménech i Angels Salomó Carrasco, aquesta de Tortosa. Casat amb Montserrat Fibla Sancho, d’Alcanar, el dia 11 d’octubre de 1962.

Durant el seu llarg manament s’han dut a terme moltes realitzacions com la finalització de les obres de l’Institut de Formació Professional; la carretera de la costa (zona sud), espigons i platja de sorra, Hospital Comarcal, perllongació del passeig marítim (Fora‘l Forat), ampliació del mercat, l’Auditori Municipal, adquirint-se pel consistori el camp de futbol i plaça de bous; construcció de l’emissari submarí, desviament de les aigües de pluja per dalt de la carretera N-. 340; construcció d’un dipòsit d’aigües potables; es creen i s’impulsen les festes del Carnaval; es construeixen una pista poliesportiva descoberta i una altra de monopatins; un pas elevat per damunt la via fèrria en la N-232 i un pas per baix de la N-340 en direcció a l’hospital; un club del Jubilat; l’anomenat popularment “Pirulí”. S’empedren la plaça sant Agustí i la de l’Ermita, etc.

Però l’endeutament municipal li va crear problemes i l’Ajuntament, baix el seu manament, perd alguns plets contra propietaris de terrenys expropiats. Guanyà, però, el plet contra Viamar, S. L.

El tancament definitiu de la fàbrica “Foret” i algunes obres de reforma de l’entorn de l’Ermita resultaren, però, un tant qüestionades.

 

http://www.vinapedia.es/categoria-2/bofill-salomo-ramon/

 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here