• La iniciativa turística pretén crear un projecte de col·laboració des del sud de França, passant per Aragó i Catalunya, fins a la Comunitat Valenciana
  • Morella i Sant Mateu, seu del fòrum, són dues de les poblacions valencianes més destacades de la història del catarisme

Morella ha albergat la primera jornada del fòrum de coneixement turístic Camins dels Càtars. Aquest acte pretén explicar la història dels càtars a Morella i els voltants, així com construir un relat turístic al seu voltant. D’aquesta manera, les ponències i xerrades s’han prolongat durant tot el dia i els assistents també han tingut l’oportunitat de visitar la ciutat i els seus principals atractius. Aquest fòrum continua demà a Sant Mateu, el qual comparteix amb Morella aquesta part de la història.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el Vice-Président Conseil Departememntal Aude, Hervé Baro, el Director d’Estratègia Territorial de l’Agència Valenciana de Turisme, Josep Gisbert, i el Doctor d’història medieval de la Universitat Jaume I, Carles Rabassa, han estat presents a la inauguració d’aquesta jornada.

Rhamsés ha destacat que “la presència dels Càtars a la nostra ciutat forma part de la història de Morella i s’ha de posar en valor i pot ser un atractiu turístic més en aquesta zona”. A més, ha comentat que “aquest projecte tracta, sobretot, de realitzar una col·laboració interregional per sumar esforços i ser positius pel desenvolupament socioeconòmic”. Finalment, Rhamsés ha volgut “agrair la participació de totes les entitats que han fet possible aquest fòrum perquè pretén impulsar el turisme a través de construir un relat a través de la història que amaga Morella”.

Cal recordar que Morella i Sant Mateu van participar fa tres anys al Consell de l’Aude amb Hervé Baro per tal d’iniciar aquest projecte de col·laboració turístic al voltant dels càtars.

La jornada ha comptat amb diferents ponents que han apropat el projecte de col·laboració i la història dels càtars als assistents. Així, han participat també en aquesta jornada Jose Luis Soler, Director de Servitur, Borja Segura, Gerent del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes, Fina Domenech, coordinadora tècnica de l’Agencia Valenciana de Turisme, Pablo Vidal, Professor de la Universitat de València i de l’Institut Universitari d’Antropologia, Rafael de Villasante, Director de Iternatura Comunicación, Carles Sánchez i Judith Puig, organitzadors de fires i artesans, i Daniel Adell, del Club de Producte Introducing Castelló.

Aquesta vesprada els assistents al fòrum realitzaran una visita guiada seguint els passos del Perfecte Belibastre i el seu amic pastor, Pere Mauri, en la història que es basa el llibre El Càtar imperfecte de Victor Amela.

Morella, 24 de novembre de 2017


 

 

Morella acoge el foro de conocimiento turístico Caminos de los Cátaros

  • La iniciativa turística pretende crear un proyecto de colaboración desde el sur de Francia, pasando por Aragón y Cataluña, hasta la Comunidad Valenciana
  • Morella y Sant Mateu, sede del foro, son dos de las poblaciones valencianas más destacadas de la historia del catarismo

 
Morella ha albergado la primera jornada del foro de conocimiento turístico Caminos de los Cátaros. Este acto pretende explicar la historia de los cátaros en Morella y sus alrededores, así como construir un relato turístico a su alrededor. De este modo, las ponencias y charlas se han prolongado durante todo el día y los asistentes también han tenido la oportunidad de visitar la ciudad y sus principales atractivos. Este foro continúa mañana en Sant Mateu, el cual comparte con Morella esta parte de la historia.

El alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el Vice-Président Conseil Departememntal Aude, Hervé Baro, el Director de Estrategia Territorial de la Agencia Valenciana de Turismo, Josep Gisbert, y el Doctor de historia medieval de la Universidad Jaume I, Carles Rabassa, han estado presentes en la inauguración de esta jornada.

Rhamsés ha destacado que “la presencia de los Cátaros en nuestra ciudad forma parte de la historia de Morella y se debe poner en valor y puede ser un atractivo turístico más en esta zona”. Además, ha comenado que “este proyecto trata, sobre todo, realizar una colaboración interregional para sumar esfuerzos y ser positivos para el desarrollo socioeconómico”. Finalmente, Rhamsés ha querido “agradecer la participación de todas las entidades que han hecho posible este foro porque pretende impulsar el turismo a través de construir un relato a través de la historia que esconde Morella”.

Hay que recordar que Morella y Sant Mateu participaron hace tres años en el Consejo de Aude con Hervé Baro para iniciar este proyecto de colaboración turístico alrededor de los cátaros.

La jornada ha contado con diferentes ponentes que han acercado el proyecto de colaboración y la historia de los cátaros a los asistentes. Así, han participado también en esta jornada Jose Luis Soler, Director de Servitur, Borja Segura, Gerente del Consejo Regulador del Camino de los Cátaros, Fina Domenech, coordinadora técnica de la Agencia Valenciana de Turismo, Pablo Vidal, Profesor de la Universidad de Valencia y del Instituto Universitario de Antropología, Rafael de Villasante, Director de Iternatura Comunicación, Carlos Sánchez y Judith Puig, organizadores de ferias y artesanos, y Daniel Adell, del Club de Producto Introducing Castellón.

Esta tarde los asistentes al foro realizarán una visita guiada siguiendo los pasos del Perfecto Belibasta y su amigo pastor, Pedro Mauri, en la historia que se basa el libro El Cátaro imperfecto de Victor Amela.

Morella, 24 de noviembre de 2017