• Tècnics de totes les comarques castellonenques han acudit per a conéixer l’experiència de la primera ciutat CAI de la província
  • Les xerrades han girat al voltant dels projectes de Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF i els Consells d’Infància

Morella ha acollit aquest matí les I Jornades de la Infància i l’Adolescència al saló de plens de l’ajuntament. D’aquesta manera, tècnics de diferents comarques han arribat a la ciutat per a participar d’aquestes jornades al voltant de l’experiència de Morella com a primera ciutat amb el segell CAI d’UNICEFF a la província de Castelló. Així, les jornades tracten d’afavorir la participació de diferents pobles i ciutats en aquest programa, de manera que involucren als xiquets i xiquetes en la vida municipal.

La regidora d’Educació i Joventut, Judit García, ha destacat que “es tracta d’unes jornades molt importants per a conéixer diferents projectes de com treballar amb els xiquets i xiquetes, així com fer-los partícips d’allò que els afecta directament”. A més, l’edil ha comentat que “a Morella comptem amb el Consell de la Infància amb el qual ens reunim habitualment de manera que ens traslladen les seues preocupacions i s’impliquen en les decisions que els afecten directament”. Finalment, Judit ha subratllat que “nosaltres hem explicat l’experiència que durant aquestos anys hem tingut amb el Consell de la Infància per tal que els tècnics de les distintes zones i pobles ho puguen traslladar i realitzar aquesta tasca tan important per a integrar a les xiquetes i xiquets en la vida al seu poble”.

Durant aquestes jornades diferents organismes han explicat les seues experiències i projectes als i les assistents. Així, Marlen Perkins, coordinadora d’UNICEF de la Comunitat Valenciana, ha començat exposant el projecte CAI d’UNICEF. Més Tard, Pep Castellano, Tècnic de l’IVAJ a Castelló, i Zaira Fabregat, Tècnic de la Xarxa Jove als Ports, han realitzat una xerrada sobre la participació en la infància i l’adolescència. Finalment, Judit García, regidora d’Educació i Joventut, han explicat l’experiència de Morella amb el seu Consell de la Infància.

 

Morella, 12 de desembre de 2017