• La ciutat espera que 500 dones participen en aquest encontre i en tots els actes organitzats per al 17 de juny
  • Durant aquestos mesos s’han realitzat diverses activitats al voltant de la trobada amb perspectiva de gènere

 

Morella acollirà aquest diumenge, 17 de juny, la XIX Trobada de Grups de Dones dels Ports i Alt Maestrat. D’aquesta manera, al voltant de 500 dones acudiran a la ciutat per a realitzar diferents activitats. Així, la marxa per la igualtat i el teatre són les activitats que destaquen aquesta jornada. A més, una visita guiada, una mostra de treballar el paper per a entapissar els quadres dels carrers del 54 Sexenni de Morella completen l’agenda de la trobada.

La regidora d’Igualtat, Lola Viñals, ha destacat que “és una trobada molt important que es realitza des de fa molts anys i en cada edició es reuneixen 500 dones per a reivindicar igualtat”. L’edil ha comentat que “la trobada és el dia on es concentren la majoria de les activitats organitzades, encara que durant les setmanes anteriors s’han realitzat xerrades, visites guiades amb perspectiva de gènere o altres activitats relacionades amb la igualtat”. Lola ha explicat que “el 2018 és un any molt important en la lluita per la igualtat amb les multitudinàries manifestacions del 8 de març arreu del món, per la qual cosa s’ha de continuar avançant en aquesta línia”. Finalment, ha aprofitat per a “agrair al Grup de Dones la seua col·laboració i implicació per a organitzar la XIX Trobada de Grups de Dones i tindre-ho tot enllestit per a gaudir d’aquest dia de germanor i reivindicació a la nostra ciutat”.

Aquest encontre compta amb diferents activitats per als grups de dones que acudiran a Morella, encara que hi ha alguns actes oberts al públic general. Així, a les 10.00 hores està prevista l’arribada al portal de Sant Miquel. A les 11.00 es realitzarà l’acte de benvinguda a la plaça de l’ajuntament i a continuació la marxa per la igualtat fins a la Basílica Arxiprestal. A les 12.15, visita guiada a la Basílica i concert d’orgue a càrrec de Toni Ortí. A la vesprada hi haurà una mostra dels treballs d’entapissar els quadres que decoren els carrers del 54 Sexenni, l’exposició Projecte Arcoiris per a dones privades de llibertat i teatre Sex o no sex a càrrec de Virginia Imaz Quijera del grup Oihulari Klown.

La Trobada d’Associacions de Dones de les Comarques Nord celebrarà aquest any la seua XIX edició. Aquesta recorre diferents localitats en cada ocasió, de manera que Morella serà la segona volta que albergue l’acte com ja va fer fa anys en la 3a edició.

 

Morella, 12 de juny de 2018