• La Mancomunitat Comarcal Els Ports ha augmentat el personal i inclou una nova psicòloga, una treballadora social i una agent d’igualtat.
  • La nova llei de dependència permet valorar els casos als i les professionals més pròxims.

L’ajuntament de Morella amplia els Serveis Socials amb més personal i noves oficines ubicades a l’edifici consistorial. D’aquesta manera, aquesta setmana han finalitzat les obres de reestructuració i condicionament de les noves oficines. A més, també augmenta la plantilla dedicada a aquest servei amb una psicòloga, una treballadora social i una agent d’igualtat, les quals han sigut contractades a través de la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

La regidora de Benestar Social, Malú Blasco, ha destacat “els Serveis Socials de proximitat són molt importants per a conéixer els diferents casos que puguem tindre a la ciutat i ajudar-los”. L’edil ha explicat que “amb la nova llei de dependència es fa la valoració dels casos amb els i les professionals de la Mancomunitat, de manera que l’actuació és més ràpida i eficaç”. Malú ha comentat que “s’han canviat d’ubicació les oficines d’aquest a causa de l’ampliació de personal i per a millorar el servei i l’accessibilitat, de manera que s’ha habilitat una nova oficina dins de l’edifici de l’ajuntament”. Finalment, ha volgut “agrair al Centre d’Estudis dels Ports que haja traslladat el material que tenia on ara s’ubicaran els Serveis Socials, ja que es necessitava l’espai o estava el centre”.

Les noves oficines compten amb un espai més ampli per albergar tot el personal i les necessitats dels usuaris i usuàries. Així, s’ha adequat tot l’espai disponible per atendre els diferents casos. A més, s’han instal·lat serveis adaptats per a persones amb diversitat funcional.

Cal explicar que la llei de dependència en el seu decret del 19 de maig de l’any 2017 publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana pel qual s’estableix el procediment per a reconéixer el grau de dependència a les persones i l’accés al sistema públic de serveis i prestacions econòmiques atorga als serveis socials de l’ajuntament el procediment per al reconeixement inicial de la situació de dependència i començar, així, amb els diferents tràmits. D’aquesta manera, es faciliten i agilitzen les gestions per a accedir a aquestes ajudes.