La Degolla representa el Misteri del Rei Herodes quan va perseguir als Sant Innocents
La cercavila amb els Gegants, els cabuts i els Gaiteros de Morella conclouen la jornada de la vespra del Corpus Christi

Morella viu aquest cap de setmana el tradicional Corpus Christi i en la jornada d’avui s’ha reproduït La Degolla. Aquesta consisteix en la representació del Misteri d’Herodes que va perseguir als Sants Innocents. La Degolla de Morella té la missió d’anunciar i animar als veïns i veïnes de Morella a participar en la processó general del Corpus Christi de demà. Després han desfilat els Gegants, junt als Cabuts i als Gaiteros de Morella. La celebració del Corpus a Morella data de 1358 i la de demà és la seua 659a edició en la qual desfilen més de 150 elements bíblics pels principals carrers de Morella.

D’aquesta tradició participen els més menuts que van vestits de blanc, amb sables de fusta i amb safrà o colorant simulen la sang dels Sants Innocents al Misteri del Rei Herodes. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha destacat que “La Degolla és una representació improvisada on els més menuts s’ho passen bé i participen de les activitats tradicionals de Morella”. D’aquesta manera, cal recordar que el “Corpus Christi de Morella és un dels més antics de la Comunitat Valenciana, ja que va començar sols tres anys després del de València” ha comentat l’edil. Rhamsés ha aprofitat per a agrair “la participació dels més menuts a La Degolla, que és un acte del qual tots tenim bons records quan érem xiquets”.

Presentació del llibre Encara no és tard
Al matí Morella ha presentat el llibre Encara no és tard. Claus per a entendre i aturar el canvi climàtic d’Andreu Escrivà. Les parets de l’ajuntament de Morella acullen aquesta presentació on l’autor ha comentat el seu punt de vista sobre el Medi Ambient en l’actualitat i les mesures que es poden prendre per tal de frenar aquest problema que afecta a tot el Món.

Morella, 17 de juny de 2017
Morella comienza el fin de semana del Corpus Christi con La Degolla
La Degolla representa el Misterio del Rey Herodes cuando persiguió a los Santos Inocentes
El pasacalle con los Gigantes, los cabezudos y los Gaiteros de Morella concluyen la jornada de la víspera del Corpus Christi

Morella vive este fin de semana el tradicional Corpus Christi y en la jornada de hoy se ha reproducido La Degolla. Esta consiste en la representación del Misterio de Herodes que persiguió a los Santos Inocentes. La Degolla de Morella tiene la misión de anunciar y animar a los vecinos y vecinas de Morella a participar en la procesión general del Corpus Christi de mañana. Después han desfilado los Gigantes, junto a los Cabezudos y los Gaiteros de Morella. La celebración del Corpus en Morella fecha de 1358 y la de mañana es su 659ª edición en la que desfilan más de 150 elementos bíblicos por las principales calles de Morella.

De esta tradición participan los más pequeños que van vestidos de blanco, con sables de madera y con azafrán o colorante simulan la sangre de los Santos Inocentes al Misterio del Rey Herodes. El alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha destacado que “La Degolla es una representación improvisada donde los más pequeños se divierten y participan de las actividades tradicionales de Morella”. De este modo, hay que recordar que el “Corpus Christi de Morella es uno de los más antiguos de la Comunidad Valenciana, ya que comenzó sólo tres años después del de Valencia” ha comentado el edil. Rhamsés ha aprovechado para agradecer “la participación de los más pequeños en La Degolla, que es un acto del que todos tenemos buenos recuerdos cuando éramos niños”.

Presentación del libro Encara no és tard
Por la mañana Morella ha presentado el libro Encara no és tard. Claus per entendre i aturar el canvi climàtic de Andreu Escrivá. Las paredes del ayuntamiento de Morella acogen esta presentación donde el autor ha comentado su punto de vista sobre el Medio Ambiente en la actualidad y las medidas que se pueden tomar para frenar este problema que afecta a todo el Mundo.

Morella, 17 de junio de 2017