• Aquest mostra els textos del llibre original de l’any 1702 amb apunts explicatius sobre els inicis del Sexenni de Morella
  • El llibre original es va recuperar al mes de març després de molts anys desaparegut

 

Morella ha presentat avui el llibre basat en el manuscrit de Carlos Gazulla de Ursino que l’ajuntament va recuperar el passat mes de març. Aquesta publicació es basa en els textos de 1702 que expliquen diferents elements del V Sexenni. Així, aquesta especial publicació reprodueix els textos originals de principis del segle XVIII amb explicacions i apunts que completen el contingut.

L’acte de presentació ha comptat amb els historiadors, Josep Querol, Carlos Sangüesa i Josep Alanya, els quals han treballat sobre els textos originals per a realitzar aquesta publicació especial, i amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. Aquest últim ha destacat que “fa uns mesos vam recuperar el manuscrit de Gazulla de Ursino i ara comptem amb aquesta especial publicació que explica els orígens del Sexenni”. L’edil també ha volgut agrair “el treball realitzat darrere d’aquesta publicació per treballar amb textos del 1702 i afegir explicacions sobre el seu contingut”.

 

Restauració a la Porta dels Apòstols

A més, aquest matí ha tingut lloc una xerrada sobre els treballs de restauració a la Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Morella. D’aquesta manera, l’arquitecte d’aquest projecte, Vicente Dualde, ha explicat els treballs de neteja de la façana que s’han realitzat durant la primera fase de recuperació i les tècniques que s’han utilitzat, així com la segona fase, centrada en la policromia, la qual començarà en finalitzar el 54 Sexenni.

 

Morella, 11 de agost de 2018