• El tram de la Costa del Roser-Porta de Forcall, que formava part de la segona fase de l’obra, ja està obert al trànsit
  • A més, es millorarà el clavegueram del carrer i renovarà el cablejat elèctric d’aquesta zona

Morella reinicia les obres del carrer Verge del Roser amb l’última fase d’aquest projecte. D’aquesta manera, el tram de la Costa del Roser-Porta Sant Mateu, corresponent a la segona fase de l’obra, ja està obert al trànsit i es pot circular amb normalitat. Així, la tercera i última fase d’aquesta obra condicionarà el tram que s’uneix amb la Pujada dels Llavadors i finalitzarà aquest projecte de millora del carrer.

El regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, ha destacat que “es tracta d’una obra molt important per a la ciutat, ja que es tracta d’un carrer llarg i habilitat al pas de vehicles”. L’edil ha recordat que “a més de formigonar el carrer, s’han millorat les infraestructures de clavegueram, conduccions d’aigua i cablejat elèctric d’aquesta zona”. També ha comentat que “es tracta de l’última fase i que el carrer quedarà totalment condicionat després d’aquesta actuació”. Amadeu ha aprofitat per a “agrair a Electra del Maestrazgo la seua col·laboració amb el projecte”. Finalment, ha recordat que “en les obres del carrer Verge del Roser, s’han fet diferents troballes de restes d’un cementeri islàmic que han pogut afectar a transcurs de l’actuació, encara que de forma mínima”.

Cal recordar que durant les diferents fases d’aquest projecte s’han fet troballes d’un cementeri islàmic. Així, els primers estudis han datat els cossos  que es van trobar a la primera fase de les obres, entre l’any 945 i el 1020. En la segona fase es va ampliar la troballa en la qual es van trobar més cossos sobre els quals se segueix estudiant per a saber més sobre aquesta part de la història de Morella.

 

Morella, 09 de gener de 2018