Mulet: “Hem d’aspirar a una societat que no necessite armes, no armar-nos amb més facilitat”

0

NOTA DE PREMSA

  • A Espanya hi ha prop de 8.500 llicències d’armes tipus B, segons la informació facilitada pel Govern a Compromís.
  • El Govern espanyol va incumplir el termini de dos mesos per entregar la documentació referida a les armes d’Abascal, deixant caducar la petició d’informació de la coalició.

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha intervingut hui en la polèmica suscitada per l’extrema dreta de generalitzar la possessió d’armes entre la ciutadania sense traves. “Les armes són una maleït invent que únicament serveix per matar, per la qual cosa aspirar a una societat amb armes és patològic. Altres aspirem a una societat on aquestes no siguen necessàries”, ha assenyalat Mulet.
 
En una recent resposta del Govern a preguntes Mulet, es va extreure que a data 20 de desembre de 2018, un total de 8.459 llicències d’armes tipus “B” estaven en vigor en tot el territori de l’Estat, xifres elevades respecte a anys anteriors. “Aquestes dades no generen seguretat ni assossec. El nombre de peticions denegades al mateix temps, demostren que molt poca gent de la que ho sol·licita es queda sense. Societats com la nord-americana, amb una costum assentada de posseir armes d’ús particular entre la societat civil, donen com a resultat uns índexs d’assassinats i criminalitat molt superiors a la mitjana del món occidental. No podem anar cap a un model malalt, per què no soluciona res, simplement crea un problema més greu, perquè s’estima que més de 33.000 persones moren als EUA l’any per armes de foc i el rebuig cap a les armes és creixent en aquests països”, ha abundat.
 
El portaveu de Compromís al Senat ha remarcat que si hi ha qualsevol persona que crega necessitar una arma per motius de seguretat o integritat, cal buscar l’arrel d’aquesta inseguretat, anar als orígens i causes dels problemes i buscar solucions, “no intentar solucionar els conflictes o problemes a tirs”.
 
Les llicències d’armes B tenen una durada de tres anys i són descrites com carrabines i pistoles, d’ànima llisa o ratllada i d’un sol tret i revòlvers d’acció simple, accionades per aire o un altre gas comprimit no assimilades a escopetes, o el que és el mateix, les pistoles i revòlvers per a ús particular.
 
Mulet va exigir al desembre el Govern per via parlamentària que se li oferís la documentació que justifique per què el dirigent de Vox, Santiago Abascal pot portar pistola. “Els motius que fonamenten la necessitat de la posició d’arma curta”, i que se li informés amb el màxim “detall” possible “respectant escrupolosament la protecció de dades”.
 
El Govern va incomplir els terminis per lliurar aquesta documentació, deixant caducar la petició de informació de la coalició.
 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here