• El senador, davant la falta d’empatia l’ha convidada a anar a València amb tren de rodalia

El senador Carles Mulet, ha lamentat que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, no haja explicat en cap moment les causes dels innegables problemes que s’estan donant en el nucli de rodalia de València i les mesures que estan prenent per a millorar el servei. “Tan sols ha vingut a explicar com de bé ho estan fent, sense assumir cap crítica ni anunciar solucions, tan sols autocomplaença i res més”, ha retret.

Mulet li ha recordat que en 2019 va haver-hi 7.593 cancel·lacions en la rodalia valenciana més que en 2018 i que si no disposa de xifres actualitzades “és perquè el seu Govern no me les facilita imagine que per vergonya”. A continuació, li ha exposat les més de 20.000 cancel·lacions en cinc anys, dels quals el 12% dels no cancel·lats amb retards de més de 30 minuts. “Tot és mala gestió, des de la falta de maquinistes que es van jubilant i no reposen a pesar que ho saben amb antelació. Hui el nucli de Rodalia de València lidera la taxa d’impuntualitat de tot l’Estat i ha perdut 10 milions d’usuaris en 10 anys i haurien de preguntar-se per què”, ha afegit.

El representant valencianista li ha recordat “el xiringuito que el PSOE ha creat a l’exdelegat del Govern Juan Carlos Fulgencio al capdavant de Rodalia i que hui porta un any cobrant amb l’únic mèrit d’haver precarizat encara més el servei, fins al punt que de cada 98 euros d’inversió per usuari d’AVE tan sols es destinen 0,0015 cèntims a la rodalia per usuari”. Per a Compromís “els PGE plantejaven entre 2010 i 2020 invertir 3.400 milions i la realitat és que tan sols s’ha invertit el 0,009% del total, els PGE de 2022 són per a plorar, incompleixen els seus plans de rodalia i l’efectivament executat no passa del 15%”.

A continuació la ministra ha contestat a Mulet que “no ens posa gens fàcil el treball amb més de 1.800 preguntes parlamentàries al ministeri en dos anys, una de cada 10 de les que vostè ha formulat”. El senador ha reclamat a la titular de Transports que “si no em contesten a la primera torne a repetir” i ha anunciat que la solució a aquesta mala gestió “per incapacitat o inutilitat” passa per la transferència de la gestió de la rodalia a la Generalitat i un adequat finançament amb criteris objectius del transport públic i col·lectiu com a solució al canvi climàtic i ha acabat convidant-la a visitar València en Rodalia.