El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha vingut mostrant la preocupació pel total menyspreu al valencià de l’encara actual Delegada del Govern al País Valencià, Gloria Calero “ tots els butlletins que es remeten, totes les notes de premsa, totes les intervencions públiques, tots els escrits que ixen des d’aquesta Delegació, es fan íntegrament en castellà, la qual cosa és un falta de respecte greu cap a la cooficialitat del valencià
A mode d’exemple Mulet ha aportat l’enllaç de les notes de premsa emeses des de la Delegació :
www.mptfp.gob.es/portal/delegaciones_gobierno/delegaciones/comunidad_valenciana/actualidad/notas_de_prensa.html
segurament, veient el nivell d’aquesta Delegada, poc se li pot exigir en primera persona per a emetre comunicats no solament en valencià, sinó també en castellà, però es tracta d’una decisió purament política de no exigir als seus responsables de premsa, el respecte  a la llengua pròpia i cooficial dels valencians i valencianesA preguntes com : Per quin motiu la Delegada del Govern en la Comunitat Autònoma Valenciana en totes les seues publicacions, butlletins, escrits, menysprea una de les dues llengües oficials d’aquesta comunitat autònoma? El Govern ha mentit amb aquesta resposta “ En relació amb la pregunta de referència, s’informa que la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana utilitza indistintament el valencià i el castellà en tots els seus canals de difusió com a llengües oficials d’aquesta Comunitat Autònoma.

Mulet ha reiterat en seu parlamentària que aquesta resposta és directament MENTIDA; ja que aquest senador ha pogut comprovar en primera persona com TOTES les seues publicacions, butlletins, escrits, són exclusivament en castellà. Per què falten a la veritat?

Cap intervenció en valencià ni quan visita municipis valencianoparlants, cap butlletí dels quals s’emeten periòdicament des de la Delegació inclouen una frase en valencià, cap nota de premsa és bilingüe, absolutament res està publicat en valencià o bilingüe :
www.mptfp.gob.es/va/portal/delegacionesgobierno/delegaciones/comunidadvalenciana/proyectos-ci.htmlÉs greu, ja que la Constitució és clara en el seu article 3 en parlar que totes les llengües espanyoles han de ser objecte d’especial protecció, el valencià és cooficial en País Valencià i l’administració central hauria de ser la primera a normalitzar el seu ús, però des de lluny d’això, la sotmet a un maltractament absolut.

A la pregunta Quina titulació de coneixements de valencià té la Delegada del Govern?. El Govern contesta:
RESPOSTA: En relació amb la pregunta de referència, s’informa que la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana és personal estatutari de la Generalitat Valenciana (Conselleria de Sanitat) des de l’any 1974; per tant, entén i treballa amb aquesta llengua cooficial des de fa molts anys. Cal assenyalar, a més, que amb respecte a la diversitat cultural i lingüística d’aqueixa Comunitat Autònoma, la Delegada del Govern compleix escrupolosament amb l’article 3 de la Constitució Espanyola.

D’aquesta resposta, es demostra que no té cap titulació sobre aquest tema, i que menteix, ja que ni té especial respecte ( ni mínim respecte) ni practica cap protecció al valencià.

Per a Mulet “ Calero ha sigut segurament el pitjor que han designat des del Govern per a ser la seua delegada en la nostra comunitat, una persona sense capacitat, sense mà esquerra, una persona que ha acabat enquistant problemes, que s’ha dedicat a exercir d’oposició a la Generalitat, que ha acabat enviat càrregues policials a manifestacions pacífiques, que ha intentat solucionar a bastonades les protestes al carrer. Tots confiem que amb la fulminació de Ábalos en el Govern i en el PSOE, el seu valedor que la va imposar per a dinamitar la relació amb la Generalitat, es produïsca prompte un relleu que normalitze la situació. El tema de l’idioma i com menteix en respondre és una mostra més de la incapacitat absoluta.