•  Compromís lamenta que s’entesten en polèmiques com el bypass de València i no en obres estratègiques de país i confia en un canvi amb la nova ministra

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat la inacció del govern espanyol per connectar d’una vegada l’A-7 al seu pas per les comarques de Castelló, la qual cosa  suposaria el desdoblament real de la N-340 per l’interior, una millor seguretat en el trànsit rodat, una aposta contra el despoblament i noves oportunitats per als municipis interiors d’aquestes comarques. Des de la coalició recorden que segons el Protocol de Carreteres la prolongació a través del territori valencià hauria d’estar finalitzada des de 2010. Es manté per tant una autovia de gran capacitat el traçat de la qual és inexistent des de l’Hospitalet  fins a Vilanova.

Per a Mulet “això suposa un fet sense cap explicació, sense justificació possible, atribuïble als governs de PP i PSOE que mai han apostat per aquest vial, la qual cosa penalitza la nostra economia, possibilitats i suposa un greuge amb altres territoris, que compten amb autovies segures, ràpides i gratuïtes i faciliten les exportacions dels seus productes”.

El senador ha recordat que Compromís sempre ha mantingut la mateixa opinió respecte aquest necessari vial, que ha d’executar-se de la forma més sensible possible amb la fragilitat del territori i ha recordat que “Ábalos s’entestava amb polèmiques com el by pass de València i actuacions insostenibles i innecessàries que ningú reclamava, mentre realitzava oposició a la Generalitat. Confiem que la nova ministra entenga de la importància de les comunicacions en el corredor i es deixe d’estudis per a demorar una obra prioritària i d’improvisar constantment amb els valencians i les nostres necessitats”, ha insistit Mulet.

El senador valencianista ha recordat que la gratuïtat en l’AP-7 ha comportat una fugida del trànsit de camions de l’interior a la costa, la qual cosa ha deixat l’autopista a la vora de la saturació i augmentat la seua perillositat, mentre que aquest trànsit podria optar per l’interior fàcilment si tinguera una autovia que no estiga condemnada al punt negre que suposa la CV-13 i a haver de desviar-se per estar interrompuda en 110 quilòmetres.