Tot a punt a Benicarló per a la posada en escena de La Nit en Vetla el divendres 14 de Juliol. Des de les set de la tarde I fins a la matinada, els millors espectacles de carrer nacionals i internacionals convertiran la ciutat en un potent focus de cultura a l’abast de tothom.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha avançat este matí la potent programació d’una nova edició de La Nit en Vetla, que tindrà lloc el 14 de Juliol i comptarà amb espectacles i companyes de primera fila. Teatre, circ, concerts, i representacions per a tots els gustos se succeiran pels carres de la ciutat, que vol convertir-se en una gran espelma que il·lumine la nit amb l’eficient combustible de la cultura. El regidor de l’àrea ha recordat que «la cultura és una industria que contribueix decisivament a la millora de l’economia, ja que genera un enorme retorn que repercuteix en nombrosos sectors, com el comerç, el turisme o l’hostaleria».

En este context, 130 comerços i 24 bars i restaurants de Benicarló s’han adherit a la nit en vetla i mantindran les seves portes obertes al llarg de la gran festa nocturna de la cultura. Barberà ha animat als comerciants a implicar-se en el projecte, perquè «els comerços han d’aprofitar i beneficiar-se de la programació que s’ha bastit des de l’Ajuntament, ja que és també una bona oportunitat de negoci».

La programació de la nit en vetla comptarà amb companyes teatrals, circenses i de dansa del prestigi de Cia. Sin Fin, Pere Hosta, L’avant-Première, La Industrial Teatrera, Les arts del Cel o La Fem Fatal. El plat estel·lar del menú de propostes se servirà després de la mitja nit a la Plaça Constitució amb Transports Excepcionels, un espectacle de dansa a duo on el paper de la ballarina principal és representat per una enorme excavadora. Es tracta d’un ballet sorprenent i tendre, amb una important dosi d’ironia i humor.

La nit en vetla comptarà també amb altres atractius, com l’apertura nocturna del MUCBE, i el concert de la Coral Kylix a la flamant i recent restaurada capella del convent. Dissabte i diumenge la iniciativa tindrà continuïtat amb visites guiades pel centre històric i el poblat iber del Puig de la Nau, ja en horari diürn.

El regidor de Cultura ha declarat que la Nit en Vetla «és un reclam que referma la posició de Benicarló com a capital cultural de les comarques del nord», i ha incidit en què «la seva programació és la punta de llança de la resta d’activitat cultural i museística de la ciutat, que molts descobriran gràcies a la nit del 14 de juliol».

Foto: Josep Barberá, Regidor i Técnic de cultura,  Rafa Sanchez.  JG