• Des de Podem Benicarló hem sol·licitat, via registre telemàtic, la reobertura del menjador social que en temps passats tant de bé va fer a moltes famílies del muncipi. I que tant urgeix ara mateix.

Com tots i totes sabem, el menjador social va estar funcionant al nostre poble durant molt de temps, persones voluntàries s’ocupaven que ninguna persona de Benicarló es quedés sense l’àpat principal del dia. Portat per voluntaris i voluntàries, però suportat per l’ajuntament, aquest menjador social feia una funció eficaç per a la convivència benicarlanda.

On hi ha una necessitat naix un dret, i ara mateix hi ha moltes famílies que no tenen cap ajuda per tirar en davant. Els vals de menjar que l’ajuntament proporciona no arriben a totes les persones necessitades, és per això que el retorn del menjador social es fa tan necessari.

Degut al Covit-19 i la situació d’emergència a la que ens ha avocat, moltes famílies estan vivint un moment més que delicat, moltes són les persones que no s’han pogut acollir a ajudes com els ertos, que s’han quedat sense treball, o que no en poden cercar, o que en cerquen però no en troben. És en aquests moments tràgics quan un poble necessita més que mai el recolzament i el suport del seu ajuntament.

L’ajuda alimentària tal i com s’està realitzant ara, pren la qualitat de caritat, mentre que suportat i gestionat per l’ajuntament adquireix la dignitat de dret social.

Podem Benicarló ha demanat a l’ajuntament que converteixi en realitat aquesta petició, a través de la reobertura d’un menjador social gestionat i suportat per la casa consistorial, que recobre l’activitat passada i que es quede quan es recupere la situació de normalitat tant ansiada pels i per les benicarlandes. Podem Benicarló confia plenament en la disposició i el bon fer del nostre ajuntament.