Dia literari a Vilafranca
Dissabte passat dia 21 Vilafranca va celebrar el Dia del Llibre amb una completa agenda d’activitats centrades en la literatura. Així, el protagonista d’enguany ha sigut Julio Verne i l’obra “La Volta al món en 80 dies”. Entre les activitats celebrades es troben les organitzades per la Biblioteca Municipal com la projecció de la pel·lícula “1956” i un col·loqui-debat sobre ella en finalitzar.
Així mateix, el restaurant l’Escudella va tornar a celebrar el seu tradicional sopar gastro-literàri. Divendres i dissabte veïns i visitants van poder gaudir d’un menú compost per plats pensats especialment per a l’ocasió.

Vilafranca demana que es cobrisquen les places de Guàrdia Civil 

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat per unanimitat una moció en la qual se sol·licita a la Guàrdia Civil que es cobrisquen les places assignades a la caserna de la localitat. En aquest sentit l’alcalde, Óscar Tena, ha indicat que la petició s’ha traslladat en més d’una ocasió als responsables de la benemérita en la província. Des del municipi s’ha sol·licitat de manera especial que es cobrisca la plaça de sergent, figura clau en la coordinació en matèria de seguretat en la localitat i en la zona de cobertura de la caserna de la Guàrdia Civil. La mínima taxa de reposició de places aplicada pel Govern es troba darrere d’aquesta falta d’efectius.
Cal recordar que a més de la cobertura de la plaça de sergent l’Ajuntament també ha demandat en nombroses ocasions que es construïsca la nova caserna de la Guàrdia Civil en els terrenys que el consistori té cedits a aquest efecte.

Nous passos per al nou Parador de Festes
L’Ajuntament de Vilafranca ha adjudicat la redacció del projecte de construcció del nou Parador de Festes. El mateix tindrà un cost de 52.000 euros. Es tracta d’un nou pas en la nova instal·lació. Així mateix el consistori realitzarà una operació de tresoreria de 400.000 euros per a finançar una part de la infraestructura.

Vilafranca millorarà el col·legi amb Edificant

L’Ajuntament de Vilafranca s’ha acollit al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de millorar alguns aspectes del col·legi Don Blasco de Alagón. La regidora d’Educació, Silvia Colom, ha explicat que es construiran unes noves condícies exteriors en el pati, una necessitat que s’ha plantejat en els últims anys. Una altra de les millores passarà per l’eficiència energètica. Se substituiran 600 lluminàries per tecnologia Led. D’aquesta manera l’estalvi energètic serà notable en les instal·lacions educatives.