• La capella de Santa Victòria ha acollit la presentació per part de la Colla de Nanos i Gegants i la regidora de Cultura, de la nova rèplica d’un nano de la família burgesa.

La rèplica ha estat fet gràcies a l’acord al que Ajuntament i Colla van arribar l’any passat, en que ja van presentar la rèplica d’un altre nano, i l’objectiu és fer-ne una cada any fins renovar els més antics, que tenen ja 76 anys, donat que van ser construits l’any 1944.

Este és el cas del nano per al que s’ha fet la nova reproducció, com ha explicat Jordi Beltrán, cap de colla. La rèplica, ha detallat Beltrán, ha estat feta reproduïnt les característiques exactes i a partir de fotografies antigues de tal com era el nano originalment. També s’ha fet la vestimenta tal com era a l’època i s’ha adquirit una funda de protecció. 

El nano original, que després de moltes restauracions ha anat variant l’aspecte, es guardarà a la capella de Santa Victòria, i la colla de nanos i gegants treurà al carrer la nova rèplica, molt més lleugera. De manera que any a any, els nanos més antics s’aniran “rejuvenint”.