La Regidoria d’Obres i Serveis ha posat en marxa un pla d’adequació i reparació dels parcs infantils de la ciutat. L’objectiu és l’homologació dels espais d’esbarjo infantil i la renovació dels elements de joc que queden en mal estat pel pas del temps.

«Que tots els parcs infantils de Benicarló estiguen en perfectes condicions». Així ha resumit el regidor d’Obres i serveis, Ilde Añó, l’objectiu final del programa de reparació, posada a punt i manteniment dels parcs infantils que ha engegat l’Ajuntament.

El programa compta amb un pressupost de 20.000 euros, que serviran per a reparar les parts danyades dels parcs, substituir els elements de protecció i adequar els espais de jocs a les normatives homologades. El responsable d’Obres i Serveis ha assenyalat que «Benicarló compta per primera vegada amb una partida als pressupostos municipals que es dedicarà a la reparació i manteniment dels parcs infantils», fet que ha qualificat «d’excel·lent notícia».

Un altre dels objectius del pla d’adequació és l’homologació dels diferents elements de joc, com tobogans, gronxadors, castells o balancins. Per a assegurar el compliment dels criteris de seguretat, «l’Ajuntament ha contractat una empresa especialitzada i homologada per a realitzar els treballs de reparació, substitució dels elements i manteniment dels parcs», ha explicat el regidor.

El treballs han començat aquest mateix matí al parc infantil de la plaça de Ladispoli i continuarà en les pròximes setmanes en la resta de parcs de la ciutat. Añó ha detallat que en el cas d’aquells espais de joc que compten amb elements obsolets d’impossible substitució, com és el cas dels parcs de la plaça Constitució, plaça de l’Emperador Carles I i plaça de la Comunitat Valenciana, «la idea és la renovació total d’aquests parcs en un futur pròxim».

Ilde Añó ha fet una crida «al respecte d’aquests espais i al civisme ciutadà», atès que molts dels desperfectes que presenten són conseqüència d’actes de vandalisme. «El bon estat dels parcs infantils és molt important per al benestar i socialització dels xiquets, però també per a la imatge de la ciutat», ha incidit.