• Un bon nombre d’afeccionats s’han donat cita aquest matí a Sant Jordi per a assistir a l’Exhibició de Ciclomotors organitzada per l’Ajuntament de Sant Jordi, la Federació de Motociclisme de la Comunitat Valenciana, Moto Club Traiguera i Crono Off Road.

Un total d’11 equips han participat en la prova, que ha consistit en una carrera de resistència de 2 hores de durada. L’alcalde, Iván Sánchez, ha sigut l’encarregat de donar l’eixida i va explicar que, per qüestions d’agenda, “en aquesta ocasió, l’esdeveniment s’ha dut a terme el diumenge al matí i, encara que s’ha registrat una menor concurrència que en anteriors edicions, estem satisfets perquè la participació ha sigut òptima i s’ha oferit un bon espectacle esportiu”. Sánchez també va avançar que, de cara al pròxim any, “intentarem que se celebre en una data que s’emmarque en el calendari puntuable de la Comunitat Valenciana i que es realitze de cara a la nit, per a allargar la festa tant per als participants com per al públic”.

Per la seva part, el pilot local i un dels organitzadors de l’esdeveniment, Félix Morón Galindo, va indicar que les pluges torrencials que han afectat greument el sud de la Comunitat, “ha sigut la causa que alguns equips d’aquella zona no hagen pogut acudir a la cita, com tenien previst”. Malgrat aquest contratemps, Morón ha fet una valoració positiva de la prova, “hem comptat amb equips de Terres de l’Ebre i de la comarca, el temps ens ha respectat i la pista ha aguantat bé”, alhora que va assegurar que, la de Sant Jordi, és una de les proves més exigents, “s’ha d’estar en bona forma física perquè el recorregut és complicat, molt sinuós, amb més de 30 corbes i, si no estàs preparat, és difícil resistir les dues hores”.

La carrera no va defraudar al públic, que es va distribuir per tot el traçat, i va ser testimoni de la perícia i mestratge dels pilots i també d’alguna caiguda sense conseqüències. De fet, cal destacar que no es va produir cap abandó i tots els pilots van demostrar un bon nivell, especialment Eduard Cazcarra -en categoria Sèrie Marxes-, i Luis Princep -en categoria Proto-Automàtica- que van completar en solitari la prova, sense tindre un pilot de suport per a realitzar relleus. A més, l’equip integrat per Edgard Esbrí i Edgar Caballé van veure perillar la seua participació en la carrera per un seriós problema mecànic que, finalment, van resoldre amb soltesa canviant el motor de la seua màquina minuts abans de donar començament la prova.

Com recompensa al seu esforç, els participants van rebre, de mans de l’alcalde, suculents premis en forma de pernils i espatlles de porc.