• L’empresa concessionària de la gestió d’aigües en la localitat, FACSA, en col·laboració amb l’àrea de Serveis de l’Ajuntament de Peníscola durà a terme una sèrie d’analítiques en les aigües residuals de la localitat amb l’objectiu de poder detectar la presència de coronavirus en aquestes.

El projecte COVIDWATER avalua el paper de les aigües residuals en la detecció del COVID19, contribueix a l’avaluació de la pandèmia i parametritza el rol d’aquestes analítiques en el control de possibles rebrots.

L’alcalde, Andrés Martínez, s’ha mostrat molt satisfet per la inclusió de Peníscola en aquest programa, l’objectiu principal del qual és lluitar contra la pandèmia, complementant el seguiment i control epidemiològic i detectant possibles rebrots.

Els objectius específics d’aquest programa en el qual participa la localitat, són el desenvolupament d’una eina epidemiològica digital intel·ligent, l’anàlisi de la possible presència del SARS-CoV-2 en Estacions Depuradores, garantir la qualitat i la higiene de les aigües tractades, així com la visualització de l’esmentada eina per al control integral d’una altra mena d’epidèmies o pandèmies que pogueren donar-se de cara al futur.

“És per a l’Ajuntament un sistema d’alerta útil, ja que en cas de detecció de la presència del virus, comptaríem amb informació precisa que podria suposar-nos un avís quant a possibles infeccions futures; aquest acord amb la concessionària és molt positiu, no té cap cost per a les arques municipals i disposarem de dades analítiques periòdiques de molta utilitat” ha conclòs el primer edil.