NOTA DE PREMSA

  • La secretària d’Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló defensa que el debat sobre l’estat de la província ha evidenciat que el suport de la institució provincial als ajuntaments és “inqüestionable”

La secretària d’Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló i alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, afirma que el suport de la Diputació del Canvi als municipis és “inqüestionable” i que bona mostra d’això es va donar dimarts passat durant el debat de l’estat de la província en el qual el partit socialista “va deixar clar el seu fort caràcter municipalista”.

Pérez destaca que un exemple d’això és que, enguany, “els municipis de la província de Castelló han rebut 13 milions d’euros més en ajudes que quan governava el Partit Popular”. En concret, en 2019 i amb un govern del PP, els ajuntaments van rebre 23,1 milions d’euros mentre que este exercici la xifra s’ha incrementat fins a aconseguir els 35,6 milions d’euros. A més, en este primer any de gestió socialista i respecte a l’inici del mandat de la corporació del PP en 2016, estes ajudes s’han duplicat. “Eixe any, amb el popular Javier Moliner al capdavant de la diputació, sols es van transferir 18,44 milions d’euros a les administracions locals”, apunta Pérez.

La secretària d’Organització considera que la Diputació del Canvi que lidera el socialista José Martí està afavorint “el millor dels espais en els quals impulsar eixa aliança municipalista tan necessària i que serà clau i decisiva en el procés de reconstrucció després de la pandèmia de la COVID-19”. Pérez ha valorat el lideratge del partit socialista d’esta aliança que reafirma “la necessitat imperiosa de col·locar el municipalisme en el centre de la lluita contra la pandèmia, i recuperar l’autonomia municipal, tan agreujada durant els anys de govern del Partit Popular”. “Els alcaldes i alcaldesses tenen un destacat paper en la gestió d’esta nova normalitat, per la qual cosa han de comptar amb els recursos necessaris per a respondre i solucionar els problemes dels seus veïns i veïnes, i així s’està fent des de la diputació”, ha conclòs.