El regidor d’Interès Turístic i Promoció de la Ciutat, Marc Albella i el de Noves Tecnologies, Hugo Romero, han presentat este matí la nova aplicació que l’Ajuntament ha desenvolupat per a informar l’usuari de la gent que hi ha a cada platja en cada moment i l’aforament màxim com a mesura de seguretat. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’estratègia de Destinació Turística Intel·ligent de la qual el municipi és membre i Vinaròs Smart City. L’accés és a través de platges.vinaros.es i es pot acceder des de qualsevol ordinador o telèfon intel·ligent. L’aplicació mostra en temps real dades sobre l’aforament de les cales i platges per a que l’usuari decidisca on i quan li convé anar, ha explicat Albella.

Per part seva, Romero va destacar que “la informació s’ofereix en una interfície molt intuïtiva i precisa i es pot triar idioma castellà, valencià i anglès”. A les platges urbanes del Clot, Fortí i Fora Forat, es mostren dades com l’aforament en el mateix moment i l’aforament màxim que té cadascuna i quant a les cales s’indica l’aforament màxim. La platja del Fortí, donat que és la més extensa es divideix en tres sectors. També es mostren les dades setmanals d’assistència per franges horàries.

Aquesta informació complementa la que ofereix el panell digital situat en la pèrgola del passeig marítim sobre la normativa per a accedir a les platges.