• Compartim i formem part de la indignació que sent la majoria de dones i homes d’aquest país amb una Justícia que, en aquest cas, no ens sembla justa.

 

Aquesta resolució desmunta l’immens treball jurídic i polític d’haver conceptualitzat la violència de gènere com una part importantíssima de la protecció de les dones en la democràcia. La sentència diu que aquí no n’hi ha hagut.

Ens sembla una consideració jurídica dels fets contradictòria. Si ella va dir que NO, i sí que va haver-hi abús, és molt difícil que aquest abús es produïsca sense cap tipus de violència. Ens sembla que el relat és incompatible entre el que es tipifica i la sentencia, entre altres raons perquè la situació real era la d’una dona contra 5 homes.

La posició del ministeri fiscal, que defensa en el procés els drets de tots i totes, anava en una adreça diferent d’aquesta fallada i ens semblava més adequada.

Aquesta resolució ens col·loca en una revisió legislativa important, en l’àmbit de l’aplicació de la tutela judicial efectiva per a la dona, dret fonamental de les espanyoles, perquè siga real.

Necessitem que les lleis siguen interpretades conformement a la realitat, a una realitat culturalment masclista i discriminatòria contra els drets de les dones. No és NO!